Edremit’te Çeşmelerden Su Yerine Çamur Akıyor

Edremit’te Çeşmelerden Su Yerine Çamur Akıyor

Balıkesir’in Edremit ilçe merkezinde yağışlı havalarda çeşmelerden adeta çamur akıyor. Vatandaşlar BASKİ’yi göreve davet etti.
Edremit ilçesinde son günlerde yaşanan yağışlı havalardan sonra şehir şebeke suyunda yaşanan kirlilik dikkati çekiyor. Kazdağları’nda getirilen su yağışların etkisiyle adeta çamur halinde evlerin çeşmelerinden akıyor. Edremitliler BASKİ yetkililerinin bu meseleye bir an önce çare bulmasını bekliyor.
Koçara Deresi mevkiinden sadece basit arıtma yöntemleri ile şehir şebekesine verien sular halk sağlığını tehdit ediyor. Vatandaşlar yaklaşık bir haftadan bu yana çeşmelerden akan sarı renkteki suyu içmek yerine damacana suyu kullanmayı tercih ediyor. Vatandaşlar, “Çeşmelerimizden adeta su yerine çamur akıyor. Bu suyu temizlik için bile kullanmak zor. Yağışlı havalarda şehir şebeke suyu bu hale dönüyor. Bir çok insan kullanma suyu olarak damacana sularını tercih ediyor. Su cenneti Kazdağları’nın dibinde insanlar yetersiz arıtma ve alt yapı yüzünden damacana suyu içmeğe zorlanıyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.