Edremit’te Halk Eğitim Merkezi Çöp Toplama Kursu Açtı

Edremit’te Halk Eğitim Merkezi Çöp Toplama Kursu Açtı

Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü(EHEM) ile Edremit Belediyesi işbirliğinde, temizlik işleri personeline, çöp toplama eğitim kursu açıldı.
Edremit Belediyesi’ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde görevli personele Çevre Mühendisi Sefa Taç, tarafından katı atıkların toplanması, ayrıştırılması, geri dönüşüme kazandırılması ve tıbbi atıkların toplanması konularında bilgi verildi. Eğitimde personelin üzerine düşen görev ve sorumluluklar slayt gösteriler eşliğinde detaylı olarak anlatıldı.
Eğitim programları ile personeli bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirten Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, başta iş sağlığı ve güvenliği olmak üzere personelin görev alanları ile ilgili eğitimlerin devam edeceğini söyledi.
Belediye Başkanı Kamil Saka, evsel atıkların düzenli olarak toplanmasının yanında ayrıştırılarak ekonomiye geri kazandırılmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Ambalaj atıkları yönetim planını uygulamaya koyduk. Diğer atıklarında ekonomiye kazandırılması için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
EHEM Müdürü İsmail Damar ise, “Bu alanda ilk açılan 48 saat süreli bu eğitimler, iş güvenliği ve meslek bilgisi bölümlerinden oluşmaktadır” diye konuştu.