Edremit’te Sosyal Medya Söyleşisi

Edremit’te Sosyal Medya Söyleşisi

Edremit Belediyesi, sosyal medyanın fenomenlerini vatandaşlarla bir araya getirdi.
Sosyal medya araçlarını aktif olarak kullanan ve geçtiğimiz hafta en çok konuşulanlar listesine girmesi ile Türkiye gündemine giren Edremit Belediyesi, sosyal medya fenomenlerini konuk etti. Sosyal medya aracı Twitter’da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve daha birçok ünlü isimle yaşadığı komik diyaloglarla ünlü olan ’Odun Herif’ lakaplı Kadir Doğrubakar, Argostroloji lakaplı Eray Efe ve Kişisel Marka Uzmanı İsmail Hilmi Adıgüzel, Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen “Sosyal Medya Ünlüleri ile Söyleşi”de konuşmacı olarak yer aldı. Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Edremit Kent Konseyi Genel Sekreteri Metin Tunçr’in yönettiği söyleşiye özellikle gençler yoğun ilgi gösterdi. Söyleşide ilk olarak Kişisel Marka Uzmanı İsmail Hilmi Adıgüzel tarafından sosyal medyanın kullanımı hakkında sunum yapıldı. Adıgüzel tarafından sunumda sosyal medya üzerinde ve internet ortamında marka oluşturmak için nelere dikkat edilmesi gerektiği slaytlar eşliğinde anlatıldı.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal medyayı da aktif olarak kullandıklarını belirterek, belediyenin sosyal medya hesapları hakkında istatistik bilgiler verdi. Başkan Saka, “Sosyal medyayı ve hesaplarımızı genel olarak değerlendirmek gerekirse, günümüzün ayrılmaz birer paylaşım ve etkileşim alanı olan bu mecraları aktif ve şeffaf şekilde kullanıyoruz. Belediyemiz bünyesinde oluşturmuş olduğumuz sosyal medya ekibi, benim ve belediyemizin tüm çalışma ve programlarını takip ederek vatandaşlarımıza anlık paylaşım yaparak, şeffaf belediyecilik ilkemizi halkımıza yansıtmaya bundan sonra da devam edecektir" dedi.
Kadir Doğrubakar ve Eray Efe’de sosyal medyayı nasıl kullanmaya başladıklarını, paylaşımlarda bulunurken nelere dikkat ettiklerini anlattı. Katılımcıların soru yağmuruna tuttuğu sosyal medya ünlüleri söyleşi sonunda gençlerin birlikte özçekim (selfie) isteklerini de ger çevirmedi.