Edremit’te Temad Kuruluşunu Kutladı

Edremit’te Temad Kuruluşunu Kutladı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edremit Şube Başkanlığı, TEMAD’ın kuruluşunun 30. yıldönümü ve Dünya Astsubaylar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.
Öğle saatlerinde Şehit Hamdibey Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen emekli astsubaylar, önce Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Çelenk sunumunun ardından astsubaylar, bir dakikalık saygı duruşundu durdular ve ardından İstiklal Marşı’nı okudular. Astsubaylar adına açıklama yapan TEMAD Edremit İl Şube Başkanı Aydın Kuzgun, “Kuruluşundan bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) omurgasını oluşturan astsubayların meslekte ve emeklilikte daha huzurlu bir yaşam sürmeleri için çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili çalışmalar yürüten ve üstlenmiş olduğu sosyal projeleri Ar-Ge çalışmaları doğrultusunda geliştirip büyüten yapısıyla Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Türkiye’nin en büyük ailesi konumundadır. Derneğin 98 şubesi, 130 bin emeklisi, 50 binin üzerinde çalışanı ile her alanda kendini kanıtlamıştır. Şubemiz aldığı kararla sosyal projelere imza atarak eğitim bursu vermektedir.”dedi.
Kuzgun, “Vatan uğruna hayatın vermiş olan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken dünya barışının korunmasında önemli bir yeri ve misyonu olan tüm astsubaylarımızın Dünya Astsubaylar Günü’nü de geçikmeli de olsa yürekten kutluyorum" şeklinde konuştu.