Efeler Belediye Meclisi Pazaryerlerini Görüştü

Efeler Belediye Meclisi Pazaryerlerini Görüştü

Efeler Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Efeler ve Fatih Kapalı Pazaryerleri görüşmeleri damga vurdu.
Efeler Belediye Meclisi Ekim ayı son toplantısını belediye hizmet binasındaki meclis salonunda Başkan Vekili Sümran Ünal başkanlığında gerçekleştirdi. MHP’li Nedim Güraydın ve AK Partili Nurdan Kırışman’ın mazeret bildirerek katılmadığı mecliste toplantısında toplamda 15 madde görüşüldü. Toplantının en dikkat çekici maddesi ise 13.madde oldu.
"DEVİR, TASFİYE VE PAYLAŞTIRMA KOMİSYONU’NU YANLIŞ KARAR VERMİŞ"
Gündemin 13. maddesi olan ’Aydın Efeler Belediye adına Kent Meydanı ve kent park alanında kalan taşınmazların büyükşehir belediyesine devir hususu ile ilgili meclis imar komisyonu ile plan ve bütçe komisyonu raporlarının görüşülmesi’ maddesinde söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Evrim Karakoz, "Aydın Kent Meydanı’nda Efeler Belediyesi’ne ait 2 yer var. Bunlardan birincisi sentetik buz paten pistinin olduğu yer, bir diğeri ise Atatürk heykelinin bulunduğu yer. Zaten orası fiilen meydan olarak kullanılmakta. Devir, Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu’nda buralar yanlışlıkla Efeler Belediyesi’ne devredilmiş. Bu alanlar Efeler Belediyesi’nde kalsa değerlendirebileceğimiz alanlar değil, büyükşehir belediyesine verilmesi gerekiyor" dedi.
"BİZ KULLANAMIYORSAK, AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’DE KULLANAMAZ"
MHP’li Belediye Meclis Üyesi Afşin Burak Öztürk ise, "Evrim beyin sözlerine aynen katılıyorum. Hukuken imar planında bir yer ne olarak gösterilmişse o doğrultuda kullanılması gerekiyor. Bu konuda bir diğer sorun ise pazar yerleridir. Efekent ve Fatih Pazar yerleri imar planında pazar yeri olarak görülmektedir. Semt pazar yerlerinin denetimi ve bunlara ilişkin işgaliye ücretlerinin kesimi ilçe belediyelerine aittir. Şu anda mülkiyeti büyükşehire ait olan ancak kullanım hakkı ve yetkisi ilçe belediyesine ait olan ilçe belediyesinin ve büyükşehir belediyesinin kullanamadığı kocaman alan var. Biz nasıl alanı başka bir nedenle kullanamıyorsak, şu anda Fatih pazar yerini de büyükşehir belediyesi başka bir nedenle kullanamaz. Büyükşehir belediyesi bizde olanı bizden istiyor biz veriyoruz, ama biz bize ait olanı tasfiye komisyonundan istiyoruz, büyükşehir belediyesinden istemiyoruz. 30 Mart’tan sonra Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu tarafından doğru yada yanlış paylaştırmalar yapıldı. Efeler Belediyesi olarak biz büyükşehir belediyesine ait olan yerleri veriyoruz ama büyükşehir bize ait olması gereken yerler bir türlü bize gelmiyor. Efeler Belediyesi gelir anlamında ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bunu arttırabilmesi için bu yerlere mutlak ve mutlak ihtiyacı var" şeklinde konuştu.
Karakoz ve Öztürk’ün konuşmalarının ardından gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edilerek, kent meydanındaki Efeler Belediyesine ait alanlar büyükşehir belediyesine devredildi.