Efsane’den Milliler’e Destek

Efsane’den Milliler’e Destek

Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu ve Milli Takım Antrenörü Turhan Sofuoğlu, bu akşam oynanacak milli maçlar öncesinde A Milli Futbol ve Basketbol takımlarına başarılar dileyerek, 2016’da Fransa’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’na katılmak istiyoruz” dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Erzurum Şubesi tarafından Milli Takım’ın altyapısına oyuncu kazandırmak için yetenekli futbolcuların tespiti ve seçmeleri yapıldı. Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde yapılan seçmelerde Erzurum liginde mücadele eden 4 takımın futbolcuları görücüye çıktı. Milli Takım Antrenörü Turan Sofuoğlu ve TÜFAD Erzurum Şube Başkanı Abdulselam Gökcan’nın katılımıyla yapılan seçmelerde futbolcular hünerlerini sergiledi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından başlatılan proje kapsamında Türkiye’nin her yerinde seyredilmeyen futbolcu ve seyredilmeyen takım kalmayacağını ifade eden Milli Takım Antrenörü Turan Sofuoğlu, bugün de Erzurum’daki yetenekli futbolcuları belirlemeye geldiklerini söyledi.
"AMACIMIZ TÜM YETENEKLERİ TESPİT ETMEK"
Milli Takım Antrenörü Turan Sofuoğlu, 55 şehirde yetenekli oyuncuların tespitlerini ve seçmelerini yaptıklarını belirterek, "Bugün de Erzurum’dayız. Amacımız Türkiye’deki tüm takımlarda oynayan yetenekli futbolcuların tespitidir. Bunları tespit ettikten sonra da oynanan müsabakalarla bunların gelişimini takip edeceğiz. Biz milli takım antrenörleri olarak şu anda 55 şehirde bu proje kapsamında tespitlere devam ediyoruz. Erzurum’daki yetenekleri de bugün seçmeye geldik” dedi.
"AVRUPA ŞAMPİYONASI’NA KATILMAK İSTİYORUZ"
Bu akşam oynanacak iki önemli milli maç öncesinde A Milli Futbol Takımı’na ve Basketbol Milli Takımı’na başarılar dileyen Sofuoğlu, "2016’da Fransa’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’na katılmak istiyoruz. Türkiye’de sporun gelişmesini herkes gibi biz de istiyoruz. Özellikle bünyesinde bulunduğumuz futbol federasyonuna da Milli Takımımız’a da başarılar diliyoruz. Avrupa Şampiyonası’na katılmak için ilk maçımıza iyi başlamak istiyoruz. Milli Takımımız’a güveniyoruz. Bugün iyi bir başlangıç yapacak. Basketbol Milli Takımımız’ın bu aşamaya kadar gelmesi bile hakikaten büyük bir başarıdır. Bu başarılarla bizi gururlandırdılar. Bundan sonra da gidecekleri yolda başarılar diliyorum" diye konuştu.