EGE DERBİSİNDE BALIKESİRSPOR SON DAKİKADA BİR PUANI KAPTI

EGE DERBİSİNDE BALIKESİRSPOR SON DAKİKADA BİR PUANI KAPTI

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasının açılış maçında oynanan Ege derbisinde Balıkesirspor, deplasmanda konuk olduğu Akhisar Belediyespor’a karşı son dakikada bulduğu gol ile maçtan 2-2 beraber ayrılarak, altın değerinde bir puanın sahibi oldu.
Akhisar Belediyespor, süper ligdeki 11 haftalık galibiyet özlemini son dakikalarda yediği gol ile 12’ye çıkardı. İlk yarıyı 2-0 önde kapatan yeşil-siyahlılar, ikinci yarıda gelen gollere engel olamayınca bir puana razı olarak, alt sıraları yakından hissetmeye başladı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos, “İlk yarı oyuna güzel başladık ve golleri bulduk. Takım iyi top tuttu ve atakları yaptık. Devre arasında oyuncularımı uyarmıştım ama Balıkesirspor ilk golü bulunca takımım geriye çekildi. Son dakikalarda da kendi hatamızla golü kalemizde gördük. Kolay olan maçı biz kendimiz rakip takıma verdik. Ben de bu durumları çok yaşadım futbolculuk hayatımda. Oyuncularım ilk yarıdaki güveni ikinci yarıda kaybetti. İkinci yarıda Akhisar sahada yoktu" dedi.
Bir gazetecinin “Gol bölgesindeki sorunu çözmek için yeni bir transfer düşünülüyor mu?“ sorusuna ise Carlos, “Bir tane daha yabancı transfer yapabiliriz ama önemli olan takım içindeki oyuncular. Mehmet ile tekrar konuşmamız gerekiyor. Gekas’ı biraz daha motive etmemiz lazım. İlk yarıda 8 şut attık ama ikinci yarıda bir tane. Eğer bir tane forvet transferi yapmamız gerekiyorsa yaparız ama Gekas ve Bruno iyi oyuncular. Ben takımdaki sistemi değiştiriyorum. Yavaş yavaş daha iyi olacaklar. Gol sıkıntımız yok. Problem Akhisar Belediyespor’da. Problem Akhisar’daki antrenman eksikliğinden kaynaklanıyor. Akhisar Belediyespor’un hedefi ilk 6’dır" diye yanıt verdi.
BALIKESİRSPOR CEPHESİ
Maça rakiplerinin iyi başladığını belirten Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, "Yediğimiz golden sonra gardımız düştü ve pozisyon vererek ikinci golü yedik. İkinci golden sonra ise tamamen oyunu rakibe verdik. Rakip takım attığı gollerle daha öz güvenle oynadı. Maçın devre arasında oyuncularıma geçtiğimiz haftalarda çok iyi oynadığımız maçları hatırlattım Kasımpaşa maçını anlattım. Doğru oyunu oynamamız gerektiğini söyledim. Oyuncularım ikinci yarıda bu plana sadık kaldı. İkinci yarı daha istekli oynadık golü istedik. 2-0’lık maçı bu skora getirmek bizim için mutluluk verici. Taraftarımız da son dakikaya kadar bizi çok desteklediler. Bulunduğumuz konum itibariyle geriye düştüğümüzde maçı geri toparlamak daha zor oluyor. Lig devam ediyor. İç sahada galibiyet serisi başlatmak istiyoruz. Umarım buradan aldığımız son dakika puanı kurtuluşumuz için bir umut olur" dedi.