Ege Masterler Romanya’da Gönüllerin Şampiyonu

Ege Masterler Romanya’da Gönüllerin Şampiyonu

Ege Masterler Karması Futbol takımı Romanya’nın Konstanta (Köstence) kentinde 12-13 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Konstanta Uluslar arası Dostluk Turnuvası’na katıldı. Ege Masterleri Romanya, Moldova, KKTC ve Türkiye’den birer takımın yer aldığı turnuvada üçüncülükle birlikte kurduğu dostluklarla gönülleri de kazandı.
DESTEK BAYRAKLI BELEDİYE BAŞKANI KARABAĞ’DAN
Ege’liler; Bayraklı Belediyesi’nin geçen yıl düzenlediği Uluslar arası 9 Eylül Masterler Kupası’nda ağırladığı Köstence Masterler takımı ve Köstence Belediyesi’nin davetiyle Romanya seferine çıktı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın verdiği büyük destekle turnuvaya giden ekipte Bayraklı, Seferihisar, Çeşme, Gaziemir, Hatay, Güzelbahçe, Bornova, Salihli, Akhisar, Karşıyaka, Foça gibi İzmir ve Ege’nin değişik bölgelerinden gelen 40 yaş ve üzeri 20 sporcu yer aldı. Yaklaşık yirmibir saatlik yolculuğun ardından Köstence’ye varan masterler kentin turistik bölgesi Mamaia’da konuk edildi.
HAGİ FUTBOL AKADEMİSİNDE AĞIRLADI
11 Eylül 2014 Perşembe akşam saatlerinde Köstence’ye ulaşan Ege Masterler Futbol takımı aynı gün Barcelona ve Galatasaray’ın dünyaca ünlü eski futbolcusu, büyük futbol adamı George Hagi’nin davetiyle kurduğu futbol akademisi tesislerinde ağırlandı. Hagi ile bir süre sohbet eden masterler tesislerde düzenlenen ve Hagi Futbol Akademisi takımının yanı sıra Macaristan’dan Puşkaş Futbol Akademisi ve Türkiye’den Galatasaray U15 Futbol takımlarının katılımıyla düzenlenen üçlü turnuvanın final maçını birlikte izledi. Hagi Akademi’nin Galatasaray U15’lerini 2-1’lik skorla yendiği ve şampiyonluğu kazandığı maçta Kıbrıs’lı ve Ege’li Masterler tribünlerde Galatasaray’lı gençlere birlikte destek verdiler.
Yol yorgunluğunu atamadan çıktığı turnuvanın ilk gün müsabakalarında Moldova ve Romanya maçlarını kaybeden Ege Masterler 13 Eylül 2014 Cumartesi günü turnuvanın üçüncülük maçında KKTC’den Magosa Masterleri ile karşılaştı. Oynadığı futbolla tribünlerden alkış alan ancak kaçırdığı sayısız ve yüzde yüzlük fırsatların ancak ikisini gole çevirebilen Ege takımı Fatih ve Şamil’in golleriyle maçı 2-1’lik skorla kazandı.
AKHİSAR VE SALİHLİ’DEN KATKI
Her maç öncesi yapılan seremonilerde Bayraklı Belediyesi, Akhisar ve Salihli Sanayi ve Ticaret Odaları’nın hazırladığı ve içlerinde tanıtım broşürlerinin yanı sıra yöresel ürünlerinde bulunduğu armağan paketlerini katılan tüm takımların futbolcu ve yöneticilerine sunan Ege Masterleri skor ne olursa olsun maç sonunda da sahadan dostluk gösterileriyle ayrılarak gönülleri kazandı. Ülke ve yöre tanıtımına katkı yapan Ege’liler turnuvaya katılan Moldova ve KKTC takımlarından da turnuva daveti aldılar.
13 Eylül 2014 Cumartesi günü Ege Masterlerin üçüncülüğü kazandığı maçın ardından yapılan zorlu finali ev sahibi Romen’ler Moldova’yı 3-2’lik skorla kazandı. Kadrolarında Romanya, Moldova, Türkiye ve çeşitli Avrupa ülkelerinin profesyonel ve süper liglerinde top koşturmuş Mitu, Stancu gibi eski profesyonel futbolcuların da yer aldığı masterlerin kupaları yapılan törenle verildi. Romanya takımının futbolcusu da olan Köstence Belediye Başkan Yardımcısı Gabriel Stan’ın kupayı takdimi sırasında Ege Masterler büyük alkış aldı.
Tören sonrası konuşan Ege Masterleri Futbol takım kaptanı Ahmet Gök ve kafile başkanı Recep Çolak Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmekten ve Köstence’lilerin gösterdiği misafirperverlikten duydukları memnuniyeti belirterek her iki ülkede kendilerine destek olan kişi ve kurumlara teşekkür ettiler.