Eğit-der’den ’ders Kitaplarında İnsan Hakları’ Konulu Konferans

Eğit-der’den ’ders Kitaplarında İnsan Hakları’ Konulu Konferans

Eğit-Der Eskişehir Şube Başkanı Emin Dağlı, 11 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’te Taşbaşı Kültür Merkezi’nde ‘Ders kitaplarında insan hakları’ konulu konferans yapacaklarını söyledi.
Dağlı, eğitim yöneticiliği için liyakat ve deneyim aramayan, sadece iktidara biat eden kimliklerle yapılan eğitim sonucu, ülkede ve dünyada barışı sağlamanın mümkün olmadığını söyledi. Yolsuzluğa, yalana-talana onurlu bir duruş sergileyen demokratik ve laik bir eğitim anlayışı ile yetişen gençlerin barışı sağlayabileceğini belirten Eğit-Der Eskişehir Şube Başkanı Emin Dağlı, “Bu anlamda; şu anda okutulan ders kitaplarındaki olumsuz örnekleri izlemek, dinlemek için şehrimizdeki bütün öğrenci velilerini ve eğitimcileri 11 Ekim 2014 Cumartesi günü saat 14.00’te Taşbaşı Kültür Merkezi’ndeki ‘Ders Kitaplarında İnsan Hakları’ konulu konferansa ekliyoruz. Biz Eğitimciler Derneği olarak demokratik, laik, bilimsel ve kamusal eğitimi savunduk ve savunmaya devam edeceğiz” dedi.
Konferansa Bilgi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Kenan Çayır ve Tarih Vakfı’ndan Uzman Gülay Kayacan konuşmacı olarak katılacak.