Eğitim Bir-sen 2 Nolu Şubesi Açıldı

Eğitim Bir-sen 2 Nolu Şubesi Açıldı

Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, yaptığı basın toplantısında Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şubesinin açıldığını söyledi.
Yapılan basın açıklamasında konuşan Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, “Rahmetli Mehmet Akif İnan’ın öncülüğünde 1992 yılında yeni bir anlayışla kurulan sendikamız Kayseri’de yeni bir başarının mutluluğunu yaşamaktadır. Başta Mehmet Akgün başkanımız ve geçici yönetim kurulu üyeleri ile yaptığımız çalışmalar sonucu Erciyes Üniversitesi ve Abdullah Gül Üniversitesindeki üyelerimizle birlikte Kayseri’deki 2. şubemizi bu gün sizlerle birlikte açıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.
Kalkan ayrıca, “Mevzuat gereği yeni bir sendika şubesi kurabilmek için en az 400 üyesinin bulunma şartı aranmaktadır. Uzun süredir bu sayıya ulaşamadığımız için şubemizi açamıyorduk. Çok şükür artık bu sayıyı geçerek yeni şubemizi de kurduk. Bildiğiniz gibi üniversitelerin çalışması Milli Eğitim Bakanlığından farklı, bu sebeple onların problemlerini bu kurumlarda çalışanlar daha iyi bilir ve kolay çözerler. Bunun için üniversite çalışanlarının özlük ve sosyal haklarının alınması ve geliştirilmesi için kendi çalışanlarından bir yönetimin kurulmasını istedik ve bunu da gerçekleştirdik. Üniversite çalışanlarımıza, sendikamıza, camiamıza, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun. İnşallah yakın bir yakın zamanda yetkiyi de alarak hizmetlerimizi hızlandıracağız’’ şeklinde konuştu.
Konuşmasına şu sözlerle devam eden Kalkan, “Üniversitelerde sendikalaşma oranı diğer kamu kurumlarına göre daha düşük. Bu sebeple son dönemlerde üniversite çalışanları özellikle akademisyenler en düşük maaş alan çalışan durumuna düşmüşlerdi. Memur-Sen ve Eğitim -Bir-Sen’imizin çok yoğun çalışmaları sonucunda Aralık ayından geçerli olmak üzere 725 ile 835 TL artış sağlanmıştır. Bu artış diğer alanlarda çalışanların durumlarının daha iyileşmesini zemin hazırlayacaktır. Ayrıca, Eğitim-Bir-Sen olarak, Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve YÖK nezdinde girişimlerde bulunarak geliştirme ödeneğinin ödenmesine devam edilmesini istemiştik. 01.01.2015 tarihli Resmi Gazete’ de yayımlanan 2014/142 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile geliştirme ödeneğinin ödenme süresi uzatılmıştır. Yani geliştirme ödeneğinin ödenmesine devamı sağlanmıştır. İkinci öğretim mesai ücretlerinin tekrar verilmesi sağlanmış, görevde yükselme sınavının açılmasının sözü alınmıştır’’ ifadelerini kullandı.