Eğitim ekolü “Kültür Eğitim AŞ’den”, kentin ilk “Teknoloji Fen Okulu”

Eğitim ekolü “Kültür Eğitim AŞ’den”, kentin ilk “Teknoloji Fen Okulu”

22 yıllık eğitim ekolü Kültür Eğitim AŞ’nin Bursa’ya armağanı olan eğitim kurumu Bursa Özlüce’de 17.500 m2 alanda projelendirilen; uluslararası standartlardaki kampüsünde “Teknoloji Fen Okulları” adıyla; anaokulu, ilkokul, ortaokul, fen ve anadolu lisesi bölümleriyle hizmet verecek. Teorik eğitimin yanında, tüm pratik uygulamaların etkileşimli sınıflarda yapılacağı “Teknoloji Fen Okulları” öğrencilerine ilkokuldan itibaren milenyum çağının dili olan kodlama ve yazılım dillerini de öğretecek.

Kodlanan değil, kodlayan bir gelecek hedeflediklerini vurgulayan Kültür Eğitim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atış “ 22 yıllık eğitim tecrübemiz ve ekibimizle, kentimize yepyeni bir eğitim modeli sunuyoruz. Teknoloji Fen Okulları’nın 5 temel hedefi var; özgüveni sağlam, etik değerleri güçlü bir gelecek, matematik zekasını iyi kullanabilme, İngilizce konuşabilme, anlayabilme, yazılım dillerine hakimiyet ve kodlama yapabilme, son olarak da entelektüel birikim. Yazılım dünyada katma değeri en yüksek alan haline geldi. Genç nüfus gücümüzle bu yönde ciddi bir potansiyele sahibiz. Eğitimle bu potansiyeli harekete geçirmek, Bursa’ya bir silikon akademisi kazandırmak istiyoruz ”dedi.


Kültür Eğitim AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Sırakaya, 22 yıldır eğitimde güveni ve başarıyı temsil eden bir marka olmanın ciddi sorumluluklar yüklediğine değinerek, ‘Hedefleri bu kadar güçlü bir projede kampüsün de, bu ilkelere yakışır olması gerekiyordu. Teknoloji Fen Okulları’nı bu sebeple eğitimin silikon vadisi gibi kurguladık. Gerek mimarisi, gerekse mühendisliğiyle öğrencinin ve eğitim grubunun tüm ihtiyaçlarını karşılayacak özelliklere sahip.’ dedi.

Teknoloji Fen Okulları Eğitim Koordinatörü Orhan Karakoç planlanan eğitim sisteminin denenmiş, yanlışlardan arındırılmış bir vizyonda planlandığını ifade ederek, ‘Teknoloji Fen Okulları’nın, mutlu eğitim vizyonu; öğrenci, veli ve okul arasındaki, sıkı bağlardan güç alarak, eğitimde mutluluk sağlamak olacaktır. Biz mevcut eğitim sistemini; çocukların görsel ve işitsel algılarıyla da güçlendirdiğimiz; teknoloji destekli ve etkileşimli bir eğitim modeliyle uygulayacağız. Eğitimde önceliğimiz; ezberci ve sınav eksenli bir model yerine, araştıran-sorgulayan, bilgiyi, özgüvenle kullanan bir nesil yetiştirilmesidir.’ dedi.

Teknoloji Fen Okulları’nda;
20 ilkokul, 20 ortaokul , 6 hazırlık dersliği, yaş gruplarına göre her kademinin kendine ait oyun ve sosyal alanları, 4 müzik dersliği, 4 teknoloji tasarımı dersliği , 3 bilişim ve yazılım dersliği, 4 Görsel Sanatlar Dersliği, 3 Drama Dersliği, 3 FKB Laboratuvarı, 1 Yabancı Dil Odası, 1 Satranç Dersliği, 1 Hazırlık Sınıfı Oyun Salonu, 2 Sinema, 1 Çok amaçlı Salon, 1 Konferans Salonu, 1 Spor Salonu, 1 Kütüphane ve Okuma Salonu, 1 Bowling Salonu, 1 Paten Pisti, 6 Teneffüs Balkonu, 1 Ahşap Atölyesi, 1 Mutfak Atölyesi, 1 Robotik ve Ottomasyon Atölyesi, 1 Üç Boyut Tasarım ve İmalat Atölyesi, 1 Seramik Çini Cam Atölyesi, Düşünce ve Kavram Atölyesi, Tekstil Baskı ve Dokuma Atölyesi bulunuyor.