Eğitim-sen Eskişehir Şubesinden Soruşturma Tepkisi

Eğitim-sen Eskişehir Şubesinden Soruşturma Tepkisi

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Eskişehir Şube Örgütlenme Sekreteri Nazım Yılmaz, protesto gösterilerine katılan lise öğrencileri hakkında soruşturma açıldığını ileri sürdü ve duruma tepki gösterdi.
19. Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararlar sonrasında, öğrencilerin Eğitim Bir-Sen’in şube binası önünde eylem yaptığını hatırlatan Eğitim-Sen Eskişehir Şube Örgütlenme Sekreteri Nazım Yılmaz, "Geçtiğimiz hafta Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’nün, Valilik aracılığıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne protestolara katılan öğrencilerin isim listelerini ve protestolara ilişkin kamera kayıtlarını içeren CD’leri göndererek, eyleme katılan öğrenciler hakkında disiplin soruşturması açılmasını istediğini öğrendik. Bu yazıları emir telakki eden İl Milli Eğitim Müdürlüğü hiç zaman kaybetmeden ilgili okul müdürlerini bilgilendirerek bu öğrenciler hakkında disiplin soruşturmalarını başlatmıştır" ifadelerini kullandı.
Eğitim-Sen olarak, öğrencilere verilen cezaların derhal kaldırılmasını istediklerini kaydeden Nazım Yılmaz, "Buradan İl Emniyet Müdürlüğünü, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ve işgal ettikleri koltuğu hak etme gayretinde olan okul müdürlerini uyarıyoruz, öğrencilerimizi size yedirtmeyeceğiz. Sonuna kadar bu olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.