Eğitim-senli Kadınlar Tekirdağ’da Şiddete ’dur’ Dedi

Eğitim-senli Kadınlar Tekirdağ’da Şiddete ’dur’ Dedi

Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi üyesi kadınlar ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ dolayısıyla basın açıklamasında bulunarak kadına yönelik şiddete ’dur’ dedi.
Tuğlalı Parkta toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, şiddete uğramış kadınları canlandırarak basın açıklamasında bulundu. Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Tekirdağ Sekreteri Filiz Dikdönek, kadına yönelik şiddete ve eşitsizliğe göz yumulduğunu öne sürdü.
Dikdönek, "Kadınları erkeklerle eşit olamayacak varlıklar olarak gören, pozitif ayrımcılığı tersten anlayan, kadını sadece çocuk doğurdukça değerli sayan resmi devlet temsilcilerine karşı bugün tüm dünyadaki kız kardeşlerimizle birlikte alanlardayız. İktidar için değişmeyen ve sabit olan tek şey kendi iktidarını korumaksa, biz kadınların vazgeçemeyeceği şey barış, özgürlük, eşitlik ve adalet mücadelesidir. Biz tüm baskılara ve yok saymalara karşı mücadelemizle var oluyor, değiştiriyor ve özgürleşiyoruz. Kimsenin fıtratına sığmıyor, sınırları aşıyoruz. Kadınları erkeklere eşit görmeyen zihniyet, onları sadece erkeklerin hizmetine sunulmuş varlıklar olarak değerlendirmektedir. Kadına yönelik şiddet her geçen gün dayanılmaz hale gelmiş eşitsizlik savunulur duruma getirilerek ulusallaştırılmıştır. Kadının fıtratında eşitlik yoksa ülkede eşitlik yoktur" dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.