Eğitim

Yükseköğretim Kurulunca, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ikinci oturumunda adaylara Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testinde 40, Sosyal Bilimler-2 Testinde 40, Matematik Testinde 40 ve Fen Bilimleri Testinde 40 olmak üzere toplam 160 soru sorulacağı bildirildi.

Üniversiteye giriş sınavındaki 15 dakika kuralı hakkında ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, 15 dakika kuralı kalktı. Sınava başlama saati 10.00 olacak" dedi. Başkan Özer, sınav ücretlerini de açıkladı
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yeni üniversiteye giriş sistemine ilişkin açıklama yapıyor. saraç şunlaır söyledi: "18 puan türünde azaltmaya gidiyoruz. 4 puan türünde sınav yapılacak. Bir hafta sonunda yapılıp bitecek. Türkçe ve matematik merkezde olacak. Sınavın adı Yükseköğretim kurumları sınavı olacak."

Bu yıl 2 milyondan fazla adayın gireceği ve aileleriyle birlikte milyonların nasıl bir model olacağını merakla beklediği Üniversiteye Geçiş Sistemi'nin (ÜGS) ayrıntıları, bugün YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından açıklanıyor. Sistemin ana hatları şöyle olacak: Sınavlar, 2 günde yapılacak. İlk gün YGS benzeri oturum olacak. Sorular ortak lise müfredatından gelecek...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversiteye girişte uygulanacak yeni sisteme ilişkin düzenlemeleri yarın açıklayacak.

Üniversiteye giriş sistemine ilişkin çalışmalar tamamlandı. YÖK Başkanı Saraç yarın yeni sistemi açıklayacak.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim öğrencilerine yönelik 16 Ekim'de başlayacak ücretsiz yüz yüze dersler, 12 Ocak 2018'de sona erecek

TEOG yerine gelecek 'SBS benzeri' yeni modelin ayrıntıları şekillendi. 5, 6 ve 7'nci sınıfta yazılılar yapılacak. Sınavlardan biri merkezden olacak. 8'inci sınıfta da merkezi sınav uygulanacak ve tüm notların ortalaması alınacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına Prof. Dr. Mahmut Özer atandı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG yerine yapılan yeni düzenlemenin en kısa sürede Bakanlar Kurulu'na sunulup açıklanacağını ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "25 gram paketler halinde toplam 4 bin 200 ton okul üzümünün 14 hafta boyunca dağıtımı yapılacak.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Parçalı Sınav uygulaması hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Güney, yeni uygulamanın bir proje ödevi gibi düşünülmesi gerektiğini ifade etti.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğitim sistemi sınavdan ibaret değil. Amaç kaliteli ve fırsat eşitliği. Yeni sistemde kesinlikle test olmayacak ve üç sistem üzerinde çalışıyoruz. Birincisi her okulun kendi sınavını yapması. İkincisi okullarda merkezden gönderilen sorular üzerinden yapılacak sınavla yerleştirme ve üçüncü olarak da okul başarı puanına göre yerleştirme" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin yerini alacak çalışmalarla ilgili, "Ana felsefesi liseye geçişte herhangi bir merkezi sınavın olmadığı, çocukların daha çok yeteneklerine, ilgilerine göre liselere yerleştirildiği bir model" dedi.

YÖK Başkanı üniversiteye giriş sınavının değişeceğini açıklamıştı. İlk adım atılıyor ve LYS, YGS ayrımı kalkıyor.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, mevcut üniversiteye giriş sistemiyle ilgili yapılması planlanan değişiklikleri açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, TEOG'dan sonra üniversite sınavının da kaldırılacağı sorusuna, "AK Parti'nin seçim beyannamesinde vardı. Ne zaman olur bilmiyorum." diye cevap verdi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu sene TEOG yapılmayacak"dedi.