Ehem Den Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Alanında Eğitim Hizmetleri Verilecek

Ehem Den Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Alanında Eğitim Hizmetleri Verilecek

Balıkesir’in Edremit İlçesinde Amatör denizcilik, denizciler için kısa mesafe telsiz operatörlüğü ve amatör telsizcilik sınavlarına hazırlık kursları ve sınav başvuruları alınıyor eğitimler ve sınavlar Edremit Halk Eğitimi Merkezinde yapılacak
Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (EHEM) Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlınca yürütülen Amatör Denizcilik (ADB), Denizciler için Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü(KMT) ve Amatör Telsizcilik Sınavları için Hazırlık Kursları açılacağını ve alınan yetkiyle bu sınavların Edremit te Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerince gerçekleştirileceğini duyurdu. Merkez Müdür İsmail Damar tarından yapılan açıklamada “ Denize kıyısı olan bir ilçe olarak bu alanda başlatılacak eğitimler ilk olma özelliğini taşıyor. Bu alanda hizmet üretebilmenin gayreti içerisindeyiz. Ayrıca ilgili bakanlıkça bu sınavlar belirlenen tarihlerde ülke genelinde belirlenen noktalarda gerçekleştirilmektedir. Bize en yakın belirlenen yerler İzmir ve Çanakkale dir. Aldığımız yetki ile Amatör Denizcilik, Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü ve Amatör Telsizcilik Sınavları ilçemizde Halk Eğitimi Merkezimizde yapılacaktır. Bu yönüyle alanında ilk olma özelliğine sahiptir. İnsanımız artık İzmir ya da Çanakkale ye gitmek zorunda kalmayacaktır.Sınavlara hazırlık kurslarımızla yapılacak olan sınavlarda başarıyı arttırmayı hedefliyoruz. Söz konusu belgeler Ulaştırma Bakanlığınca sınavlarda başarılı olanlara verilmektedir. Amatör Telsizcilik Sınavı yazılı olup Amatör Denizcilik ve Kısa Mesafe telsiz Operatörlüğü Sınavları Bilgisayar başında Online olarak yapılmaktadır. Amatör Denizcilik ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü için Sınavlarda 100 üzerinden 60 ve üzeri, Amatör Telsizcilik Belgesi ile A sınıfı için 100 üzerinden 75, B sınıfı için 50 puan ve üstü olması gerekiyor. ” Dedi. Açılacak olan sınavlara hazırlık kursları hafta içi günlerde 18:00-21:00 saatleri arası gerçekleştirileceği kurs sürelerinin Amatör Telsizcilik İçin 32 saat, Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü için 20 saat, Amatör Denizcilik İçin 40 saat süreli olduğu ve başvuruların 10 Şubat 2015 tarihine kadar alınacağı bildirildi.
Amatör Denizci Belgesi (ADB) Boyu 24 Metreye kadar olan tekneleri amatör maksatlarla ulusal veya uluslararası sularda kullanma ehliyetini sağlayan bir belge, Kısa Mesafe Telsiz (KMT) Belgesi hem amatör denizciler hem de gemi adamları tarafından kullanılan ve teknenizde bir VHF telsiz cihazınız var ise bunu kullanabilmeniz için Kısa Mesafe Telsiz Belgesine sahip olunması, Amatör Telsizcilik Belgesi ise Amatör telsizcilik sınavını kazanan gerçek kişiler ile ülkemizle mütekabiliyet anlaşması bulunan veya TK tarafından kabul edilen bir yabancı ülkeden alınan belge karşılığı verilen ve amatör telsizcinin sınıfı, yetkileri ve çağrı işaretini belirleyen belge olup Doğal afetlerde, beklenmedik olaylarda, can ve mal emniyeti açısından ticari olmayan haberleşme yapılmasına imkan sağlamaktadır. Ayrıntılı Bilgi Almak İçin Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün facebook ve http://edremithem10.meb.k12.tr/ internet adresinden ya da merkeze şahsen başvurarak edinebilecekleri bildirildi.