Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar

Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar

CHP ve MHP'nin çatı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Yozgat'a girişi esnasında çok sayıda vatandaş tarafından sloganlarla karşılandı. 

Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda büyük coşku içinde davul ve zurnayla karşılanan İhsanoğlu, halkı selamlayarak Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Prof. Dr. Ekmeledidn İhsanoğlu, “Baba yurduna, ata ocağına gelmek benim için büyük bir şereftir. Buradan Bismillah demek benim için hayırlı bir başlangıçtır. ” dedi.

İhsanoğlu’na ziyaretinde Maliye eski Bakanlarından Lütfullah Kayalar ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz da eşlik etti.
Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını Yozgat’tan başlatan Ekmeleddin İhsanoğlu, “Cumhurbaşkanı olma iddiam olmasa bu adaylık teklifini kabul etmezdim” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Yozgat’a gelen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbuloğlu Mahallesi’ndeki baba evini ziyaret etti. Akrabaları tarafından çiçeklerle karşılanan İhsanoğlu, konağın önünde onlarla sohbet etti. Akrabaları tarafından verilen hediyeyi kabul eden İhsanoğlu, konağın bahçesindeki su kuyusundan kovayla su çekti. Daha sonra Sarraflar Caddesi, meydan yeri ve Lise Caddesi’ndeki esnafı gezen İhsanoğlu, vatandaşlarla selamlaştı. Esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekmeleddin İhsanoğlu, şahsına gösterilen ilgi ve coşkunun kendisini memnun ettiğini söyledi. İhsanoğlu, “Şahsıma samimi bir ilgi var. Küçük çocuklardan, gençlerden, orta yaşlılardan ve büyüklerden bu fevkalade ilgi beni memnun etti. Çok sevindirici, her türlü tahminin üstünde samimi ve coşkulu bir karşılama” dedi.

İhsanoğlu “Babamın, dedemin ocağına da gitmek, Yozgat’taki ailemizin fertleri ile buluşmak ayrı bir anlam taşıyor. Benim köküm burası, benim aslım neslim hepsi burasıdır. Onun için ben bununla gurur duyuyorum. Yozgat, Türkiye’de özel bir yeri olan çok kadim bir şehirdir. Milli şuur bakımından en yüksek şehirlerden bir tanesidir. Ben buraya mensup olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Aynı zamanda benim arzum, temennim Yozgat’tan ilk Cumhurbaşkanını çıkartmaktır. Her türlü takdirin, her türlü tahminin üstündeyim. Benim iddiam olmasa bu teklifi, bu adaylığı kabul etmezdim” diye konuştu.