Ekrem İmamoğlu'ndan açıklamalar

Ekrem İmamoğlu'ndan açıklamalar

İşte İmamoğlu'nun açıklamaları... 

Günün yaklaşık 2 saati bir basın toplantısıyla geçti. Medyanın bu 2 saatte ciddi reklam kaybı olduğunu düşünerek sözlerimi hızlandırarak sizlerle paylaşacağım. Gerçeklerden bahsetmeden bugünü anlamak elbette zor. Hayatın gerçeklerini, insanların günlük hayatında neler yaşadıklarını hissetmek, bahsetmek tam da gerçekliktir. Bazı gerçekleri topluma aktarmak istiyorum. Türkiye'ye sermaye akışı neredeyse durdu. Hatta ülkeden tersine bir sermaye akışı başladı. Yurtdışına kaçıyor Türkiye'de yatırım yapan sermaye. Şirketler ekonomik durgunluk ve finansal zorluklar nedeniyle mali sıkıntılar içerisinde konkordato ilanı, iflaslar şu anda piyasanın belki de en sıkıntılı tanımları.

TÜRKİYE 5 MİLYONA DOĞRU GİDEN BİR İŞSİZ SAYISINA SAHİP

Hükümet sorunlara değil bu sorunların sonuçlarına yani semptomlarına dönük örtüleme peşinde, başka bir arayış içerisinde. Ekonomik kriz, politik krizle bütünleşiyor. Kriz çıkararak krizi unutturma peşinde. En acı noktalardan birisi son TÜİK rakamlarına göre 1 yılda toplam işsiz sayısı 1 milyon 259 bin artış gösterdi. İşsizlik oranı 3.9 puan daha artarak yüzde 14.7'ye çıktı ki, son 10 yılın en büyük işsizlik oranını yaşıyor Türkiye. Genç işsizlik yüzde 26.7'ye yükseldi. 3 gençten birisi işsiz. 4 milyon 668 bin kişi toplam işsiz sayısı. 5 milyona doğru giden bir işsiz sayısına sahip Türkiye.

SAYIN YILDIRIM O FOTOĞRAFA NEDEN İZİN VERDİ?

Sayın rakibimiz 2 saat boyunca somut bir usulsüzlük, somut bir aykırılık size anlattı mı? Açık söyleyeyim ben anlamadım. Anladığım şeyler var. Özellikle sormam gereken sorular var. Örneğin 'acelecilik yaptı' diyor benim için. Beni acelecilikte suçluyor. Ama hepiniz hatırlıyorsunuz, rakibimiz tam bir yıldırım hızıyla seçimi '3 bin 870 ben kazandım' dedi. Hem de küçümsüyorlar ya bizim rakamı. 'Görmemişlik yaptı' diyor. Sabah itibarıyla tüm İstanbul'a 'Gönül belediyeciliği kazandı' diye afiş asan ben olsaydım görmemiş olurdum. Ne demek istediğimi anladılar. Bunları üzülerek bunları anlatıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı tek başına afiş assaydı, 25 belediyeyi kazandığını ifade edebilirdi. Sayın Yıldırım neden kendi fotoğrafını oraya koymasına izin verdi, bunu anlamış değilim.