Ekvador'da aynı günde iki büyük deprem

Ekvador'da aynı günde iki büyük deprem

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezinden yapılan açıklamaya göre 6,7 ve 6,8 şiddetinde gerçekleşen depremlerin, bazı kıyı bölgelerinde elektrik kesintilerine neden olduğu ve binlerce kişinin sokaklara dökülmesine neden olduğu belirtildi.

Ekvador resmi haber ajansı Andes'de yer alan habere göre Devlet Başkanı Rafael Correa, gece yarısından sonra meydana gelen ilk depremin merkez üssünün başkent Kito'nun 368 kilometre uzaklığındaki Mompiche balıkçı köyü olduğunu açıkladı.

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezinin açıklamasına göre ikinci depreminse Rosa Zarate şehrinin kuzeyinde yerel saatle öğleden hemen önce gerçekleştiği belirtildi.

Correa, başkent Kito'da sokaklara dökülen halka evlerine dönme çağrısı yaptı ve tsunami alarmı verilmediğini vurguladı.

Ekvador Devlet Başkanı, "Bu tür artçı şoklar normal ancak bu korkutucu olmadıkları anlamına gelmiyor, zarara da neden olabilir" açıklamasında bulunurken geçen ay yaşanan büyük depremden sonra iki buçuk ay boyunca artçı şokların devam edebileceğini söyledi.

Depremin ulusal afet alarmı verilmesine neden olacak şiddette olmasına rağmen Correa'nın yerel yetkililerden bilgi aldıktan sonra acil durumu devre dışı bıraktığı belirtildi.

Güvenlik Koordinasyon Bakanı Cezar Navas da ilk deprem sonrasında yaptığı açıklamada, bir kişinin üzerine duvar yıkılması sonucu, 5 kişinin de panikle binalardan çıkmaya çalışırken yaralandığını belirtti.

Ülkede 16 Nisan'da yaşanan 7,8 büyüklüğündeki depremde 661 kişi hayatını kaybetmiş, 6 bin'den fazla kişi yaralanmış, 28 bin kişi de evsiz kalmıştı. Ülkenin son yıllarda yaşadığı en büyük doğal afet sonrasında yüzlerce artçı şok meydana gelmiş ve en az 5 tanesi de 6,0'ın üzerinde gerçekleşmişti.