El Emeği Göz Nuru Ürünler Sergisi Açıldı

El Emeği Göz Nuru Ürünler Sergisi Açıldı

Eskişehir Valiliği, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ile Eskişehir Kadın El Emeğini Değerlendirme ve Destekleme Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği, 1. Kadın El Emeği Günleri “El Emeği Göz Nuru Sergisi” Valilik Meydanı’nda açıldı.
75 stantta 150 kadın tarafından 3 gün boyunca devam edecek serginin açılışına; Vali Vekili Nurullah Naci Kalkancı, Vali Yardımcıları Ömer Faruk Günay, Hamdi Bilge Aktaş, Odunpazarı Kaymakamı A. Selim Parlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, ESKED Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Canan Şükrüoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kadınların, el emeği ürünlerini sergileyeceği programın hayırlı olmasını dileyen Vali Vekili Kalkancı, açılış esnasında yaptığı konuşmada, yapılan etkinliğin amacına ulaşmasını diledi.
Derneğin kuruluş amacını anlatan ESKED Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Canan Şükrüoğlu ise, yaptıkları çalışmalarda desteklerinden dolayı başta Eskişehir Valiliği olmak üzere bütün kurumlara teşekkür etti. Vali Güngör Azim Tuna’ya kendilerine destek verdiği için ayrıca teşekkür eden Başkan Şükrüoğlu, “Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Bugün bu stantlarda sadece ESKED Derneği üyeleri değil, aynı zamanda Korunmaya Muhtaç Kız Çocuklarını Destekleme ve Geliştirme Derneği, Eskişehir Yarı Açık Cezaevindeki kader mahkûmu kadınlar, evlerinde üretim yapan kadınlara da stantlarda satış imkânı verilmiştir” diye konuştu.
Başkan Şükrüoğlu, kendilerini bu güzel günde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek sözlerini noktaladı.
Konuşmaların ardından Başkan Şükrüoğlu, günün anısına Vali Vekili Kalkancı’ya çiçek verdi. Daha sonra Vali Vekili Kalkancı ve diğer protokol üyeleri sergi alanını gezerek, sergilenen ürünleri yakından inceledi. Sergi Tepebaşı Belediyesi Anneler Halk Oyunları gösterisi ve Aktif Felsefe Grubu gösterileri ile devam eti.