El Şakasi Kanlı Bitti

El Şakasi Kanlı Bitti

Adana’da el şakası yüzünden çıkan tartışmada bıçakla yaralanan bir kişi, 22 gün sonra hayatını kaybetti. Şahsı öldüren zanlı tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Ziyapaşa Bulvarı üzerindeki bir pasajda meydana geldi. İddiaya göre Mehmet Mutlugil (34) Çınarlı Mahallesi’ndeki bir pasajdaki kahvehaneye geldi. Burada tanıdığı ancak çok samimi olmadığı Ergün B. (43) isimli bir kişi kahvehanedeki arkadaşlarına el şakası yapmaya başladı. Ergün B. bir süre sonra Mutlugil’in yanına da gelerek el şakası yaptı. Mutlugil, bunun üzerine el şakası yapmaması için uyarıp kahvehaneden çıktı. Ergün B. de arkasından çıkıp Mutlugil’i "Bana posta koyamazsın" diyerek karnından bıçakladı. Bıçaklanan şahıs olay yerine gelen ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Mutlugil önce yoğun bakım ünitesine sonra ise servise alındı. Mutlugil bir süre sonra polise ifade verdi. Polise verdiği ifadede zanlıyı tanıdığını ancak şaka yapacak kadar yakın arkadaşı olmadığını belirterek, "O gün geldi yanımdaki arkadaşlara el şakası yaptı. Sonra bana el şakası yaptı. Ben de benim seninle el şakası yapacak kadar şakam yok bana şaka yapma dedim. Sonra o ortamdan ayrıldım. Arkamdan geldi karnımdan bıçakladı" dedi. Polis bu ifade üzerine zanlıyı yakalayıp ifadesini aldı. Adliyeye sevk olan zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak aradan geçen 22 gün sonra ifade bile verebilen Mutlugil, 10 Eylül günü hayatını kaybetti. Otopsi için adli tıp birimi kurumuna getirilen Mutlugil’in cenazesi, ailesi tarafından otopsinin ardından alınarak toprağa verildi. Polis ise zanlıyı yakalayıp adliyeye sevk etti.
Polise ifade vermeyen zanlının savcılığa verdiği ifadede, "Şahsı tanıyorum ama çok yakın arkadaşım değil. Pasajda yanından geçerken beni kastederek, ’Paranız olunca yürümeniz bile değişiyor’ diyerek anneme küfretti. Bunun üzerine sinirlenerek tartışmaya başladık. Bana bıçak çekti ben de kendimi korumak amaçlı bıçak çıkartıp savurdum onun karnına geldi. Öldürmek amaçlı değil kendimi korumak için yaptım çok pişmanım, bir anlık öfkeyle oldu" dediği öğrenildi. Zanlı, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.