El yapımı mobilyalarla Almanya’daki fuara damga vurdu

El yapımı mobilyalarla Almanya’daki fuara damga vurdu

Dünyanın birçok ülkesinden katılımcının yer aldığı ve Avrupa’nın en köklü çocuk ürünleri fuarı olma özelliği taşıyan Kind Jugend, 2019 yılında da on binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Türkiye’den 36 firmanın katıldığı fuarda en büyük ilgiyi Bursalı Moremo Kids gördü. Firma sergilediği çocuk mobilyaları ile ziyaretçilerin ilgi odağı olmayı başardı. Tamamen el yapımı ürünlerini sergileyen firmaya Avrupa’nın ve dünyanın en büyük firmalarından da iş teklifleri geldi.

YURT DIŞINDA EL EMEĞİ ÜRETİM ÇOK KIYMETLİ

İki yıldır aynı fuara katıldıklarını ve büyük bir ilgi ile karşılaştıklarını kaydeden Moremo Kids Kurucu Ortağı Pervin Katana, gelen ziyaretçilerin büyük bir beğeni ile ürünlerini incelediğini aktardı. Yurt dışında el emeği üretimin çok kıymetli olduğunu söyleyen Pervin Katana; “Bizim ürünlerimizin tamamen lake boyalı olması ve el işçiliği ile üretim yapmamız yurt dışındaki pazarda firma olarak önemli bir avantaj kazanmamıza neden oluyor. Önceki yıl da bu fuara katılmıştık. Bu yıl tekrar insanların bizi görmesi iş bağlantıları anlamında gerekli güveni vermemiz açısından da önemli bir gelişme oldu” diye konuştu.

‘KOMŞU’DAN ÖZEL İLGİ

Fuarda Yunanistan ile iş bağlantıları gerçekleştirdiklerini açıklayan Katana; “Bu yıl fuarda; İtalya, İngiltere ve Yunanistan’dan çok fazla ziyaretçi vardı. Bunun dışında Avustralya, Gürcistan, Pakistan, Rusya, İsrail, Almanya, Hırvatistan, Letonya, Belçika, Bulgaristan, Romanya, Kırgızistan, Amerika, Lübnan, Çekya, Fransa, Polonya, Kuzey Afrika, Hollanda ve İspanya’dan gelen ziyaretçilerle de çeşitli görüşmelerimiz oldu. Gelen ziyaretçi profili ağırlıklı olarak mağazacılar ve bütün ülkeye dağıtım yapan toptancılardı. Ürünlerimizi hem çok beğendiler hem de iş bağlantıları için fuar dönüşünde tekrar görüşmek için bizimle sözleştiler” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİK”

Türkiye’den toplam 36 katılımcının bulunduğu Kind Jugend 2019 Fuarı’na sadece iki mobilya firmasının katıldığını da belirten Moremo Kids Kurucu Ortağı Pervin Katana, ürünlere gösterilen ilgiden son derece memnun kaldıklarını vurguladı. Katana, Türkiye’yi ve Bursa’yı en iyi şekilde temsil etmenin haklı gururunu yaşadıklarının altını çizdi.