Elazığ Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü 2 Bin 344 Deney İle 204 Denetim Yaptı

Elazığ Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü 2 Bin 344 Deney İle 204 Denetim Yaptı

Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yapı malzemeleri piyasa gözetim ve denetimi kapsamında 2 bin 344 deney ile 204 denetim yaptı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 4703 sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın hazırlanması ve Uygulanmasına dair Kanun” ve ilgili yönetmelikleri doğrultusunda Elazığ’da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü denetim yaptı. Yapı malzemesi ürünlerinin piyasaya arzı, tüm yapı işlerinde daimi olarak kullanılmak amacıyla üretilecek yapı malzemelerinin taşıması gereken temel gerekleri ve bu malzemelerin tabi olması gereken uygunluk değerlendirmelerinin denetimi kapsamında denetimler yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 204 farklı denetim yaparak, piyasaya uygunsuz ürün arz ettiği tespit ettiği firmalara toplam 48 bin 721 lira cezai işlem uyguladı.
Denetimlerin yanı sıra Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı yapı malzemeleri laboratuvarında resmi ve özel inşaatlara ait 2 bin 26 adet beton basınç deneyi ve 318 adet demir çekme deneyi yapıldığı bildirildi.