Elazığ Kalkınma Kurultayı Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Elazığ Kalkınma Kurultayı Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Elazığ Kalkınma Kurultayı’nın bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
19-20 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Elazığ Kalkınma Kurultayı ile ilgili bir otelde Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ’ın katılımı ile bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı ile ilgili bilgi veren Vali Ömer Faruk Koçak, "19-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Elazığ Kalkınma Kurultayı bütün yerel dinamitlerle beraber 100’ü aşkın katılımcıyla yapacağımız gerçek bir Çalıştay olacak. Bir sonraki gün bunun sonuçlarını paylaşarak vizyonumuzu ortaya koyacağız. Bununla aslında biz hem Elazığ’a hem de Türkiye ve Dünyaya şunu söylemiş olacağız: “Elazığ’ın sahipleri biziz, biz hep beraber geleceğimize karar veriyoruz. Geleceğimizle ilgili kararları burada aldıktan sonra hep beraber çalışarak koyduğumuz hedefleri gerçekleştireceğiz. Elazığ’da vali olarak atanmamın 1. yılını geçtim. Bu 1 yıl içerisinde duyduğum negatif cümlelerden bir tanesi de Elazığ’ın sahibi yok oldu. Aslında Elazığ’ın sahibe ihtiyacı yok. Elazığ’ın sahibi Elazığlılar, burada yaşayan insanlar kararı onlar verecekler. Patronda onlar, bizler dönem dönem atama veya seçim yoluyla da olsa kendileri ile sözleşme yapılmış müstahdemleriz. Bizler vatandaşın doğrudan veya dolaylı olarak talimatlarını yerine getirmeye çalışan görevlileriz. Eğer hizmetimizden memnun olunmazsa geri o mekanizmalar kullanılarak, geri o sözleşmeler fes olunur. Ondan sonra daha iyi yapacağına inanılan insanlar buraya gelir" dedi.
Kurultay’da verilecek kararların bütün hedeflerine ulaşacağına inancının yüzde yüz olduğunu belirten Vali Koçak, "Hatta göreceksiniz ki muhtemelen o dönemlerde ben burada olmayacağım ama uzaktan takip edeceğim. Hedeflerinde ötesine geçmiş olacağız. Elazığ böylece zaten hak ettiği yeri almış olacak diye düşünüyorum. Şubat ayından beri yaptığımız çalışma, 300 katılımcıdan fazla ve yerel dinamitlerin tamamının katılımıyla gerçekleşti. 14 sektör başlığı altında çalışmalar yapıldı. Üniversitemizin çok önemli katkıları oldu. Bütün kesimlerden doğrudan faydalandık" diye konuştu.
İlk safhada Elazığ’ın yerel dinamitleri vizyonumuzun nereye kadar gideceğine karar vereceğinin altını çizen Vali Koçak, "Bu karar verildikten sonra hedefe ulaşmak için hangi stratejileri belirleyeceğiz. Hangi eylem ve projeleri hayata geçireceğiz, bu daha teknik bir çalışma olacak. Bu teknik çalışmayı da muhtemelen Kasım ayı içerisinde tamamlayıp, Kasım ayı sonunda da kurultayın ikinci ve son safhasını da gerçekleştirmiş olacak. O zamana kadar bir izleme mekanizması da oluşturacağız. Sizler kamuoyu adına ekip olarak izlemeyi yapacaksınız ama özel, sivil toplum kuruluşları ve kamu adına hangi kurum neyi yapacak izleme mekanizması oluşturacağız. Olabildiğince sivil yapıda bir izleme mekanizması olacak ki sürekliliği olsun. Bizler kamu görevlileri olarak sürekli değişmeye mahkum bir tabiatta olduğumuz için yöneticilerin değişmesiyle eylem planlarında zayıflama, duraksama veya gerileme olmasın. 1 Ocak 2015’den itibaren elimizde 2023, 2040, 2050 ve hatta 2071 vizyonu olan kalkınma, gelişme sinerjisini oluşturacağız" diye ifade etti.
Vali Koçak, Başkan Yanılmaz, Rektör Kutbeddin Demirdağ ile ETSO Başkanı Şekerdağ, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, kurultayda alınacak kararlar ışığında Elazığ’ın hangi yönde ilerleyeceğinin belirleneceğini anlattı.
Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın önderliğinde 19-20 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Elazığ Kalkınma Kurultayı’nın ikinci günündeki sonuç kısmına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da katılacak.