Elazığ’da ‘alo 188’ Cenaze Hattı Hizmete Girdi

Elazığ’da ‘alo 188’ Cenaze Hattı Hizmete Girdi

Elazığ Belediyesi tarafından yeni hazırlanan cenaze araçları ile birlikte ‘Alo 188’ Cenaze Hizmetleri hattı da hizmete girdi.
Elazığ Belediyesi tarafından yeni alınan 3 araç, cenaze aracı olarak hazırlanmasının ardından hizmete girdi. Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yeni takviye edilen 3 araçla birlikte bugünden itibaren Alo 188 Cenaze Hizmetleri hattının hizmete girdiğini ve hiçbir şekilde ücret alınmadan vatandaşın acı gününde yanlarına olacaklarını söyledi. Seçim döneminde söz verdikleri projelerden birini daha hayata geçirdiklerini ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Allah gecinden versin ölüm hepimiz için mukadder. Eninde sonunda hepimiz öleceğiz. Rabbim imanla gitmeyi nasip etsin. Ahirette de peygamber efendimize dost olmayı ve onun sancağı altında bir araya gelmeyi hepimize nasip etisin. Bugün, özellikle cenazesi olan hemşehrilerimizin cenazelerini çok daha rahat bir şekilde define kadar bütün aşamalarını yapabilecekleri bir ortamı oluşturuyoruz. Alo 188 cenaze hattını bugünden itibaren devreye geçiriyoruz. Araçlarımıza üç araç daha takviye ettik ve ekiplerimizi kurduk" dedi.
Bir vatandaşın Alo 188 hattını arayarak cenazem var diye bilgi verdiğinde hiçbir şeye karışmayacağını dile getiren Başkan Yanılmaz, "Bizim cenaze aracımız ekibiyle, bütün ekipmanıyla birlikte o eve gidecek, cenazeyi alacak götürecek, yıkamasını yapacak, kefenleyecek, imamızın eşliğinde götürüp defin işlemini yapacak. Bütün bunları da yaparken cenaze sahibinden herhangi bir ücret almayacak. Başlangıcından sonuna kadar cenazenin her türlü işlemini belediye personelimiz yapacak ve personelimiz de bundan tek bir ücret almayacak. Allah hepimizin ailesindeki acı günleri azaltsın. Mutlu günlerimizin sayısını arttırsın. Acılarımızı paylaştıkça azalır, buna inancımız tam" diye konuştu.
Başkan Yanılmaz, araçları inceleyerek Elazığ Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Fatih Ahmet Atilla’dan bilgi aldı.