ELAZIĞ’DA ’AZİZ ŞEHRİN AZİZ ŞAHSİYETLERİ’ PROGRAMI

ELAZIĞ’DA ’AZİZ ŞEHRİN AZİZ ŞAHSİYETLERİ’ PROGRAMI

Elazığ ve çevresinde yaşamış manevi şahsiyetleri anmak, anlatmak amacıyla Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen ’Aziz Şehrin Aziz Şahsiyetleri’ programıyla Bediüzzaman Said Nursi’nin birinci talebesi olan Hacı Hulusi Yahyagil anıldı.
Elazığ Belediyesi tarafından Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde ’Aziz Şehrin Aziz Şahsiyetleri’ programı düzenlendi. Programa Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Elazığ milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Şuay Alpay, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, İl Müftüsü Peyami Güngör ile çok sayıda davetli katıldı.
Elazığ’ın kadim bir şehir olduğunu ve bu kadim şehirden çok değerli şahsiyetlerin yetiştiğini ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ’Aziz Şehrin, Aziz Şahsiyetleri’ programıyla manevi büyükleri özellikle gelecek nesillere anlatmaya çalışacaklarını belirtti. Başkan Yanılmaz, "Bizler, belediyeciliği salt altyapı hizmetleri, yol, su, park, kanalizasyon olarak gören, insana hizmeti sırf bu çalışmalarla sınırlı gören bir misyonu temsil etmiyoruz. Bizler, belediyeciliği şehircilik hizmetleri yanında sosyal boyutu ile de önemseyen, mili ve manevi değerlerimizi önceleyen bir anlayışı hakim kılmak olarak anlıyor ve hizmetlerimizi buna göre yürütüyoruz. Bu anlayışımızın gereğidir ki şehrin kültürü, sanatı, edebiyatı, tarihi ve yetiştirdiği değerleri tanımak ve yeni kuşaklara tanıtmak gibi bir görevi kendimize vecibe addettik. Bugün de seçim vaatlerimizden arasında yer alan yepyeni bir proje ile Aziz Şehrin Aziz Şahsiyetleri programları ile karşınızdayız. Elazığ geçmişten bu yana yetiştirdiği aziz şahsiyetlerle her daim kadim bir şehir olmuştur. Özellikle Harput ve Palu başta olmak üzere bu bölgede yetişen kanaat önderleri, için de bulundukları toplumların huzur ve refah içerisinde yaşamalarına vesile olan en büyük etken olmuşlardır. Aziz şehir de yaşamış olan aziz şahsiyetlerden birisi de fikirleri ve çalışmalarıyla bölge insanı tarafından çok sevilen Hacı Hulusi Yahyagil olmuştur. Bu anlamlı çalışmaya Hacı Hulusi Yahyagil ile başlamış olmaktan da duyduğum memnuniyeti buradan ifade etmek istiyorum" dedi.
Bediüzzaman Said Nursi’nin birinci talebesi olan Hacı Hulusi Yahyagil’i anma programının moderatörlüğünü Fırat Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Mehmet Turan yaparken, konuşmacı olarak merhum Hulusi Yahyagil’in hayattayken yanında yer alan Muhammed Orakçıoğlu, Fırat Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. İbrahim Kökçam ve Doç. Dr Sinan Dayısoylu yer aldı.
Programda, Bediüzzaman Said Nursi’nin birinci talebesi olan Hacı Hulusi Yahyagil’in hayatından kesitlerin sunuldu. Harput ilahileriyle renklendirilen programda konuşmacılar, Hacı Hulusi Yahyagil ile ilgili yaşadıkları hatıralar, gayret ve bu süreçteki model davranışlarından örnekler sundu.