Elazığ’da Kayısı Üreticilerinin Hırsız Nöbeti

Elazığ’da Kayısı Üreticilerinin Hırsız Nöbeti

Elazığ’ın Baskil ilçesinde don felaketinden dolayı ürünleri zarar gören çiftçiler şimdi ise hırsızlarla mücadele ediyor. Kayısı bahçelerinin sulanmasına kullanılmak üzere kurulan artezyen kuyusuna bağlı trafo gece saatlerinde hırsızlar tarafından çalındı. Köylüler, tarım araçlarının çalınmaması için gece nöbeti tuttuklarını ifade ederek, yetkililerden ilçenin giriş ve çıkışlarına kamera konulmasını istedi.
Mart ayının sonlarında yaşanan don felaketinden dolayı kayısıda istedikleri miktarda ürün elde edemediklerini anlatan köylüler, zor şartlarda kurdukları trafonun ve aldıkları tarım arazilerinin çalınmasının kendilerini zor durumda bıraktıklarını kaydetti. İlçeye bağlı Doğancık köyünde sulama kooperatifi tarafından kurulan 15 bin lira değerindeki trafonun gece saatlerinde köye gelen hırsızlar tarafından çalındığını aktaran Kooperatif Başkanı Mehmet Ali Burulday, "Don felaketi nedeniyle zaten zor durumda olan çiftçilerimize bir darbe de hırsızlardan geldi. Köyümüze gelen hırsızlar zor şartlarda kurduğumuz trafoyu aşağı indirerek içerisindeki kablolarla birlikte çaldı. Maalesef kimin olduğu henüz tespit edilemedi. Cuma günü gece saatlerinde yaşanan olayın ardından köylüler hırsız nöbeti tutmaya başladı. Bir köylümüz de ertesi gün bahçe dışında olan çapa makinesini bulunduğu yerden almak için evine gittiğinde makinesinin çalındığını gördü. Bu durum köylümüzü tedirgin ediyor. Yetkililerden ilçemizin giriş ve çıkışlarına güvenlik kamerası kurmalarını istiyoruz. Trafomuzun da yenilenmesi için ilgili makamlardan destek bekliyoruz" dedi.
Köylülerden Hasan Sekin adlı bir vatandaş ise trafonun çalınmasının ardından büyük paniğe kapıldıklarını belirterek, "Arkadaşlarımız trafonun çalındığını söylediğinde herkesin dikkatli olması gerektiği yönünde uyarı yaptım. Benim bahçem de köy dışında olduğu için tarım makinelerim dışarıdaydı. Onları almak için olaydan bir gün sonra evime gittim ve çapa makinemin yerinde olmadığını gördüm. 10 bin lira üzerinde değeri olan makinem hırsızlar tarafından çalındı. Yetkililerden yardım istiyorum" şeklinde konuştu.