Elazığ’da Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi Başladı

Elazığ’da Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi Başladı

Elazığ’da 3 gün sürecek olan Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi bugün başladı.
Bir otelde düzenlenen kongreye Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, WPSA 18. Dönem Başkanı Türkiye Bilimsel Tavukçuluk Derneği Başkanı Prof. Dr. Rüveyde Akbay ve çok sayıda akademisyen katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Bilimsel Tavukçuluk Derneği, Fırat Üniversitesi ve TÜBİTAK tarafından ortaklaşa düzenlenen kongrenin açılış konuşmasını Kongre Başkanı Prof. Dr. Kazım Şahin yaptı. Şahin kongrenin Elazığ’da yapılmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, kongrede kümes hayvancılığı konusunda önemli bilgiler paylaşılacağını kaydetti.
Kongrede konuşan WPSA 18. Dönem Başkanı Türkiye Bilimsel Tavukçuluk Derneği Başkanı Prof. Dr. Rüveyde Akbay da kümes hayvancılığı konusunda yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Servi de kongrede kümes hayvancılığının geldiği noktayı değerlendirdi. Dekan Servi kongrenin kümes hayvancılığına önemli katkılar sağlayacağının altını çizdi.
Kongrede ayrıca Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ da birer konuşma yaparak kongrenin önemine vurgu yaptı. 11 Ekim’e kadar devam edecek kongre boyunca kümes hayvancılığı konusunda çeşitli sunumlar yapılacak ve kümes hayvancılığı masaya yatırılacak.