Elazığ’da Yol Yapım Çalişmalari

Elazığ’da Yol Yapım Çalişmalari

Elazığ İl Özel İdaresi ve Elazığ Belediyesi tarafından ortaklaşa yapılacak olan Alayaprak-Obuz-Serince grup köy yolunun yapımına gerçekleştirilen törenle başlandı.
Elazığ merkeze bağlı Alayaprak-Obuz ve Serince köylerini birbirine bağlayan grup köy yolunun yapımı gerçekleştirilen törenle başladı. Törene Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti İl Başkanı Ejder Açıkkapı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Vali Koçak, 14 kilometrelik köy yolunun bir ay içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağını belirterek, köylerin ulaşımının kolaylaşması açısından bu tür yollarının yapılmasının önemli olduğunu ifade etti. Vali Koçak, "Bu yol iki kurum arasında yapılıyor. Bu yolla vatandaşımızın hizmete daha hızlı ulaşmasını sağlayacağız. Bu yol sati kaplamadan sıcak asfalta geçiş için önemli bir adım. Bundan sonraki grup yollarımız da bu yöntemle yapılacak. Bu yolumuz hiçbir bakım yapılmadan 20 yıldan fazla hizmet verebilecek" dedi.
Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da yolun hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Kurumlar arası güç birliği hizmeti daha da kolaylaştıracaktır. Kurumların ortak hareket etmesi vatandaşımızın menfaatine olacaktır. BU yolun yapılış şekli kendisinden daha önemli. Belediye olarak bu yolun yapımına 3 milyon lira bir ödenek aktardık. Bu önemli bir rakam. Bundan sonraki süreçte de kurumlar arası işbirliğinin ön plana çıkarak hizmetlerin devam edeceğine inanıyorum. Bu yol bölgede yaşayan insanlar için de önemli bir hizmet olacak" şeklinde konuştu.
Vali Koçak ve beraberindekiler konuşmaların ardından iş makineleriyle yola ilk asfaltı döktü.
Bütümlü sıcak karışım yöntemiyle yapılacak 14 kilometrelik yolun bir ay içerisinde tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.