Elazığ’daki Alevi Bektaşi Derneğinden Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Destek

Elazığ’daki Alevi Bektaşi Derneğinden Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Destek

Elazığ’da bulunan Anadolu Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Ali Çoban, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz gün Hacı Bektaşı Veli ve Alevilerin sorunlarıyla ilgili yaptığı açıklamaları memnuniyetle karşıladıklarını ve cesur adımlar attığını ifade etti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, 4. Uluslararası Hacıbektaş Aşure Günü dolayısıyla gittiği Nevşehir’de Alevilerin sorunlarıyla ilgili açıklamalarını olumlu karşıladıklarını belirten Anadolu Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Ali Çoban, Başbakan Davutoğlu’nun Alevi sorunlarını çözmede cesur adımlar attığını söyledi. Çoban, “Yeni kabine de yeni hükumetimiz de Başbakan Davutoğlu’nun geçen gün yaptığı açıklamaları bizleri bir hayli memnun etti. İnşallah verdiği sözde duracaklarına son derece eminim. Cesaretli adımlar attı ve atmaya da devam edeceği inancındayım. Çünkü alevi toplumu bunu hak ediyor. Alevi toplumunun sıkıntıları diğer etnik gruplarda da var. Belirttiğim gibi sıkıntılar giderilirse evlatlarını a, b ve c ’ye bölmeden parçalamadan herkese aynı nazarla insan gözüyle Yunus Emre’nin dediği gibi yaratılanı sev yaratandan ötürü çizgisinde hareket edilirse iktidarıyla muhalefetiyle devlet başkanıyla kanunlarıyla yasalarıyla, ben eminim ki Türkiye’yi bölmenin yanına bile yaklaşamazlar. O senaryolar iflas etmiş olur ve gelişen büyüyen bir Türkiye olur” şeklinde konuştu.
Alevi toplumunun devletten bazı istekleri olduğuna da vurgu yapan Çoban, “Bu istekler içinde gayet sabırlı davranıyorlar. Bunun yanı sıra Başbakan Davutoğlu’nun açıklamasına baktığımız zaman bir kaç tane parmakla sayılır kadar insanlar var. Bu insanlar sözüm ona alevi toplumunun temsilcileri. Asla kimse alevi temsilcisi olamaz. Ben bir defa bu tabiri kabul etmiyorum. Bir insan ancak evindeki çocuğunun ailesinin temsilcisi olabilir veya bir devleti yöneten kişi bir makama sahip olur. Cem evlerinin ibadethane olması, din dersleri ve Madımak Oteli’nin müze olması konusunda isteklerimizin yerine getirilmesini talep ediyoruz” dedi.