Elbistan’da Görme Engelli Öğrencilere Sınıf Açılacak

Elbistan’da Görme Engelli Öğrencilere Sınıf Açılacak

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yaşayan ve çeşitli nedenlerden dolayı çevre illerdeki görme engelliler okullarına devam edemeyen öğrencilerin eğitim görebilecekleri sınıfın açılması için, Kahramanmaraş Valiliği tarafından onay verildi. Görme Engelliler Sınıfı İstiklal İlkokulu bünyesinde açılacak.
Elbistan Görmeyenler Kültür ve Birleştirme Derneği Başkanı Kenan Sağır, Elbistan’da görme engelli çocuklara yönelik sınıf oluşturma çalışmalarının başarıya ulaştığını ifade ederek, sınıfın açılabilmesi ve öğretmen ataması için onay verildiğini bildirdi. Görme Engelliler Sınıfının, Elbistan’ın en merkezi konumunda bulunan İstiklal İlkokulu’nda açılacağını belirten Dernek Başkanı Kenan Sağır, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Elbistan ve çevre ilçeler için çok önemli bir hizmet olan Görme Engelliler Okulu için ilk adım atıldı. Kahramanmaraş Valiliği sınıfın açılması için onay verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda gerekli hazırlıkları yapıyor. Onun için Şubat ayında yapılacak öğretmen atamaları öncesinde, özel eğitim almış öğretmen için kadro açıldı. İnşallah Şubat ayı içinde öğretmen ataması yapılır ise sınıfımız hemen açılacak ve görme engelli çocuklarımız, ilköğretim eğitimlerine başlayacaklar.”
Görme Engelliler Sınıfı için Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt’ın büyük gayret sarf ettiklerini, derneğe bağlı görme engelli öğrencilerin tespit edildiğini ve isimlerinin verildiğini de kaydeden Kenan Sağır, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Görme Engelliler Okulu bize en yakın Kahramanmaraş merkezde bulunuyor. İlkokul olduğu için, çocukların yaşları küçük. Kendi bakımlarını yapmakta büyük güçlük yaşayan bu çocukları ailelere götürüp yatılı bir okula bırakmak istemiyorlar. Bırakanlar ise çeşitli nedenlerden dolayı geri almak zorunda kalıyor. Elbistan’da açılacak sınıf sayesinde öğrencilerimiz kolaylıkla okula gelip, tekrar evlerine dönebilecekler. İşin bu tarafından baktığımız zaman bu çocuklar için büyük kolaylık. Derneğimize kayıtlı olup, eğitim hakkını kazandığı halde bu nedenlerden dolayı hiç okul yüzü görmeyen 85 üyemiz var. İnşallah bu sınıf ile birlikte çocuklarımız rahat bir ortamda eğitimlerini alacaklar. Bu nedenle destek ve katkılarından dolayı Elbistan Kaymakamı sayın Tuncay Akkoyun ile Milli Eğitim Müdürü sayın Kürşat Bayazıt’a çok teşekkür ediyorum.”
Elbistan’da açılacak olan Görme Engelliler Sınıfı için şuanda 8 öğrenci olduğunu ifade eden Elbistan Görmeyenler Kültür ve Birleştirme Derneği Başkanı Kenan Sağır, sınıfın açılmasının ardından bu sayının artacağını düşündüklerini söyledi.
İlk etapta bir sınıfın açılacağını belirten Sağır, ilerleyen zamanlarda sınıf sayısının artırılabileceğini, hatta müstakil bir okul olarak dahi hizmet sunabileceğini sözlerine ekledi.