Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Salı

16°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

12°/

Cuma

11°/

Cumartesi

10°/

Pazar

11°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Diğer

Elektrik Arıza Ekipleri Köy Yolunda Mahsur Kaldı

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde meydana gelen yoğun kar yağışı nedeniyle ÇEDAŞ arıza ekipleri ulaşıma kapanan yolda arıza çalışmasından gelirken yolda mahsur kalarak donma tehlikesi geçirdi.Yoğun kar yağışı nedeniyle Yıldızeli’nde...

Yayınlanma:

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde meydana gelen yoğun kar yağışı nedeniyle ÇEDAŞ arıza ekipleri ulaşıma kapanan yolda arıza çalışmasından gelirken yolda mahsur kalarak donma tehlikesi geçirdi.
Yoğun kar yağışı nedeniyle Yıldızeli’nde birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, bazı köylerden ise elektrik arızaları meydana geldi. İlçeye bağlı Demirözü ve Yusufoğlan köylerinde elektrikler arıza nedeniyle kesilince ekipler harekete geçti. Arızayı giderek ekipler dönüşte kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı.
Konu hakkında bilgi veren ÇEDAŞ İlçe Koordinatör Yardımcısı Yunus Topaktaş, “Arıza ekiplerimiz Demirözü ve Yusufoğlan köyünde meydana gelen arıza nedeniyle sabah saatlerinde Çırçır yoluna girdiler ama kar ve tipi nedeniyle yoldan geri döndüler. Bunun üzerine Özel İdare ile iletişime geçtik. Özel İdare ise Yıldız Irmağı grup yolunun açık olduğunu ve oradan köylere ulaşabileceklerini belirttiler. Bunun üzerine arkadaşlarımız Yıldız Irmağı tarafından giderek köylerin arızasını giderdi. Köyden ayrılan arkadaşlarımız geri dönüşte Çırçır yolu istikametinden tekrar ilçeye dönerken İslim köyü yakınlarında Çakmak Beli mevkiinde aşırı tipi nedeniyle kara saplanarak yolda mahsur kalmışlar. Bunun üzerine mahsur kalan Timur Çetinkaya ve Yılmaz Kalkan isimli arkadaşlarımız telsiz ile bana ulaştı. Kendilerinin kara saplandıklarını ve mahsur kaldıklarını ayrıca aracın kalorifer sisteminin de çalışmadığını belirttiler. Bende bunun üzerine arkadaşlarıma sakin olmalarını hemen ilgili yerlere gidip kendilerine ulaşacağımızı belirttim” dedi.
Karayollarına mahsur kalan arkadaşlarının durumunu ilettiğini aktaran Topaktaş, “ Karayollarında konuştuğum kişiler yol resmi olarak kapalı ilan edildi. ’Biz bu yolu açamayız’ dediler. Bende bu cevabın üzerine tekrar ’orada şuanda iki arkadaşımız mahsur kaldı ve donmak üzere’ dedim. Kendileri bana tekrar umursamaz bir tavırda yola herhangi bir müdahalede bulunamayacaklarını belirtti. Bu cevap üzerine oradan ayrılarak ÇEDAŞ Yıldızeli İşletme Şefi Bedrettin Öz ile irtibata geçtim ve konuyu kendilerine anlattım. Ben bu sırada arkadaşlarımız ile tekrar iletişime geçtim. Aradan bir hayli zaman geçtiği için oradaki arkadaşlarımız oldukça paniklemişlerdi. Araçtan inerek yakınlardaki ‘İslim köyüne gideceğiz gitmezsek burada donup öleceğiz’ dediler. Arkadaşlarımızı telefonda yatıştırarak sizi kurtaracağız ekipler çıktı diyerek arabada kalmalarını sağladım ve zorla ikna ettim. Bunun üzerine işletme şefi Bedrettin Öz kaymakamlıkla irtibata geçti. Yapılan görüşmeler neticesinde karayolları bölgesinde yaklaşık 4 saat sonra mahsur kalan arkadaşlarımız donmak üzere iken son anda kaymakamlık araçları tarafından kurtarıldı. Ben arkadaşlarım adına onların hepsine teşekkür ediyorum. Onlar de eğer görev yeri olmadığı için duyarsız kalsalardı şuanda arkadaşlarımız büyük ihtimalle aramızda olmayacaklardı” ifadelerini kullandı.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler