Elektrik Ekibi Yayla Yolunda Mahsur Kaldı

Elektrik Ekibi Yayla Yolunda Mahsur Kaldı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, yayla yolunda 4,5 saat süreyle aracı kara saplanarak mahsur kalan elektrik arıza ekibi, jandarma ve belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Doğanbey Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Kasaplar yaylasındaki elektrik arızasını gidermek amacıyla yola çıkan bir şirkete ait arıza ekibine ait araç, yerleşim merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta kara saplandı. Yoldan çıkarak şarampolde yaklaşık 1 metre yüksekliğe ulaşan karda saplandığı beyaz örtüden aracı çıkaramayarak mahsur kalan arıza ekibi, jandarma ekiplerinden yardım istedi. Jandarmanın arıza ekibinin yaylada kara saplanması sebebiyle mahsur kaldığı bilgisini Beyşehir Belediyesi’ne haber vermesi üzerine bölgeye kepçe aparatı olan bir traktör sevk edildi. Traktör kepçesiyle yayla yolunu açarken peşinden takip eden jandarma ekipleri, bir süre devam eden çalışmanın ardından mahsur kalan ekibin yanına ulaşmayı başardı.
Arıza ekibine ait arazi aracı traktörün kepçesinin yardımıyla bölge kardan arındırıldıktan sonra jandarma ekiplerinin de beden desteği ve zincir yardımıyla çekilerek yol üzerine çıkarıldı. Yayla yolunda yaklaşık 4,5 saat mahsur kaldıktan sonra kurtarılan arıza ekibi, jandarma ve belediye ekiplerine yürüttükleri çalışmadan ötürü teşekkür etti.