Elektrik faturasının bir kısmını devlet ödeyecek!

Elektrik faturasının bir kısmını devlet ödeyecek!

Sosyal yardımların kapsamı ve miktarının artırılması kapsamında dar gelirlinin elektrik faturasının bir bölümünün kamu tarafından karşılanması çalışması netlik kazanıyor.

Enerji yönetiminden edinilen bilgilere göre mağduriyet seviyesinin tanımlanması ve gerçek ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi konusunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan gelecek cevap bekleniyor. Yine ‘sosyal tarife’ çalışmasının işlemesi için Bakanlığın fon miktarını belirlemesi gerektiğine dikkat çekiliyor. Enerji yönetiminden üst düzey yetkili “Yapılacak yardımın için Fon ayrılacak. Son yapılan toplantılara katılımda sorun yaşandı. Biz bu konuda Bakanlıktan gelecek cevabı bekliyoruz. Eğer kısa sürede cevap gelirse sosyal tarifeyi önümüzdeki birkaç ay içinde uygulamaya geçirebiliriz” dedi. Dağıtım şirketlerinin gündeme getirdiği sisteme geçilmesi halinde yeşil kartta olduğu gibi dar gelirlinin elektrik faturasının bir bölümü kamu tarafından karşılanacak. Üzerinde ağırlıklı olarak durulan çalışmaya göre elde ettiği gelir, belirlenen sınırın altında kalan dar gelirli ödediği faturasının bir bölümünü mahsuplaşabilecek.

Düzenli ödeme şartı

Belirlenen üç, altı veya yıllık dönemlerde dar gelirlinin faturasının bir bölümünün karşılanması için elektrik faturasını düzenli ödemesi gerekiyor. Elektrik faturalarının ödenmesinde sübvanse sistemi ise düşünülmüyor. Maliyetin alanlarına göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ödenmesi üzerinde duruluyor.