Elektrik Kesintilerine Muhtarlardan Tepki

Elektrik Kesintilerine Muhtarlardan Tepki

Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal, 2 milyonluk nüfusuyla metropol kent olan Adana’da son bir aydır yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle hayatın felç olduğunu söyledi.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde beraberinde yaklaşık 40 muhtar ile basın toplantısı düzenleyen Ramazan Özünal, oluşturdukları heyet ile Türkiye genelinde elektrik işletme hakkını olan şirketlere bir dizi ziyaretlerde bulunduklarını söyledi. Özünal, “Mahalle muhtarlarımız ile uyumlu bir çalışma yapmalarını istedik. Çünkü yaşanacak en küçük bir durumda halkın ilk şikayet yeri muhtarlarımızdır. Karşılıklı görüşmelerimiz olumlu geçmesine karşın yaşanan ilk elektrik kesintisinde muhtarlarımız karşılarında bir muhatap dahi bulamamışlardır” dedi.
Siyasi erkin enerji şirketlerinin bu vurdum duymaz davranışlarına sessiz kaldığını ifade eden Özünal, “Siyasi irade gözüne başka bir gözlük, kulağına ise pamuk tıkamış durumdadır. Muhtarlarımız yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle mahalle baskısı altındadır, 3-4 gün elektrik verilmeyen mahallelerimiz vardır. Büyük Türkiye hayali bu mudur? İnsanları soğuktan öldürmek mi istiyorsunuz? Eğer enerji şirketleri kendilerine çeki düzen vermezler ise, Türkiye genelinde muhtarları toplar önce Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa ve Enerji Bakanlığı’nın kapısına dayanırız” diye konuştu.