Eleştirel Düşünme - Eleştirel Okuma Ödüllü Bilgi Yarışması

Eleştirel Düşünme - Eleştirel Okuma Ödüllü Bilgi Yarışması

Adana’da faaliyet gösteren Keşşaf Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü “Düşünen Genç Adam Eleştirel Düşünme-Eleştirel Okuma" ödüllü bilgi yarışması düzenledi.
Kulüp Başkanı Dr. Kuddusi Pancaroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Adana’nın Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerindeki liselerin 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında okuyan öğrencilere yönelik Eleştirel Düşünme ve Eleştirel Okuma üzerine ödüllü bilgi yarışması düzenlediklerini belirterek, yarışma için kayıtların 30 Kasım’a kadar ‘dusunengencadam.com’ sitesinden yapılabileceğini kaydetti.
Öğrenciler sınava site içerisindeki materyallerden faydalanarak hazırlanabileceklerini belirten Pancaroğlu, “Öğrencilerin eleştirel düşünme ve eleştirel okuma becerileri kazanarak düşüncelerine ve hayatlarına doğru şekilde yön veren bireyler olmalarına, Türkçeyi doğru, güzel, etkili kullanma bilincini geliştirmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Eleştirel düşünebilen bir genç duyduğu, gördüğü, okuduğu şeyleri sorgulamaya başlar, görüşünü belirten kişinin düşünme sürecindeki yaptığı hataları görebilir, konular üzerinde daha iyi akıl yürüterek, problemleri daha kolay çözer” dedi.