‘eller Konuşuyor’ Projesi

‘eller Konuşuyor’ Projesi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Özel İdarenin ortaklaşa yaptığı BAKKA tarafından desteklenen ‘Eller Konuşuyor’ projesi kapmasında Karabük’te kurumlarda bulunan 50 katılımcıya işaret dili eğitimi verildi.
Proje kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde kursları başarı ile tamamlayan personel ve kurum müdürlerine yönelik yemek ikramı yapıldı.
Proje kapsamında işitme ve konuşma engelli grupların sosyal hayata katılımlarının sağlanması ve yaşam kalitelerinin arttırılmasını hedeflediklerini kaydeden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü
Durmuş Ali Daldallı, “ İşitme ve konuşma engelli vatandaşların kamu hizmetlerinden daha fazla yararlanması adına bir ‘Eller Konuşuyor’ projesini yaptık. Kamu kuruluşlarımızdan birer, ikişer memur alarak burada 4 hafta boyunca işaret dili öğretildi. Kamu kurumuna gelen bir işitme engeli vatandaşımız eğer işaret dilini biliyorsa onların dertlerini anlayacak problemine çözüm üretecek bir çalışma yaptık. Program dahilinde tüm kamu kurumlarda işaret dili bilen personellerimiz var. Program kapsamında 50 kursiyeri burada eğittik. Buda bizim engelli kardeşlerimizin işlerinin daha hızlı yürümesi adına onlara verdiğimiz değerin bir anlamı olarka görüyoruz” dedi.