Emekli-sen’den Hükümete ’’zamları Geri Al’’ Çağrisi

Emekli-sen’den Hükümete ’’zamları Geri Al’’ Çağrisi

DİSK’e bağlı Emekli-Sen Konak ve Balçova şubesi, son dönemde arka arkaya yapılan zamları ve işçi ölümlerini Balçova’da protesto etti. Balçova Duru Park’ta yapılan protesto ve basın açıklamasına birçok sivil toplum örgütünün yanısıra, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Açıklamayı yapan DİSK Emekli-Sen Balçova şube temsilcisi Ercan Çınarlı, maden kazalarına da dikkat çekerken, “Ülke adeta iş cinayeti tarlasına dönmüş bulunuyor” dedi. Çınarlı şöyle devam etti: ’’İş cinayetleri aralıksız sürüyor. Soma’da 301 işçi, Torunlar inşaatta 10 işçi, her gün ülkenin değişik kentlerinde en az 5 işçi ve 28 Ekim 2014 tarihinde Karaman Ermenek’ten gelen facia haberi. Ülke adeta iş cinayeti tarlasına dönmüş bulunuyor.
Buradan açıklıkla ifade ediyoruz ki bizim bu nutuklara karnımız tok, eğer bu bakanlarda bir azıcıkta olsa vicdan kaldıysa kendileri ve sorumlu tüm bürokratlar derhal istifa ederler.’’
Piyasada yapılan son zamlara işaret eden Çınarlı, ’’Bildiğiniz gibi hükümet, doğalgaz ve elektrik fiyatlarına 1 Ekimde 2014 tarihinden geçerli olmak üzere, yüzde 9 zam yaptı. Kuşkusuz bu zam, içinde milyonlarca emeklinin de bulunduğu tüm emekçi kesimleri vuracak ve onları yoksulluğa sürükleyecektir. Zira sanayi ve hizmet sektörlerinin temel girdilerinden olan enerji ürünlerine yapılan bu zam, diğer tüketim ürünlerinin fiyatlarının peş peşe artmasına yol açmaktadır. Doğalgaz ile elektrik fiyatlarının TÜİK tarafından açıklanan, yıllık enflasyon oranının üzerinde arttırılması enflasyon rakamlarının gerçek oranları yansıtmadığının itirafıdır. Ancak biz biliyoruz ki, piyasada zamları peş peşe tetikleyecek olan bu yüksek artışa rağmen hükümet yılbaşında enflasyon düştü naraları atacak ve milyonlarca çalışan ile emeklinin maaşlarını, TÜİK’in açıkladığı sözde enflasyon oranı kadar arttıracaktır. Hükümeti, ülkemiz insanının geleceğini ipotek altına alan, dışa bağımlı ekonomik politikalarını terk etmeye ve içinde sendikamız üyelerinin de bulunduğu milyonlarca insanı kış aylarında mağdur edecek olan bu zammı geri almaya, tüm demokrasi güçlerini ise rantçı hükümet politikalarına karşı mücadeleye çağırıyoruz’’ şeklinde konuştu.