Emeklilerden Ak Parti’ye Ziyaret

Emeklilerden Ak Parti’ye Ziyaret

Emekliler Cemiyeti Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar’ı ziyaret etti.
Bulut, geçtiğimiz haftalarda yapılan 5. Olağan Genel Kurul’da güven tazeleyen Saylar’ı tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi.
Bulut, emekliler ile ilgili sorunların yer aldığı dosyayı Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletmek üzere İl Başkanı Saylar’a teslim ederek, “ Karabük bir emkli kenti ve 51 bin emekli var. Maalesef bu ay emekliye gelen zam 2.3 oranında ve ortalama 24-30 lira zam aldı. Emeklilerimiz bu duruma üzülüyor ve burnun dan soluyor. AK Parti iktidarı zamanında emekliye yapılanları biliyoruz ve bunları her yerde söylüyoruz. Güzel hizmetler var. TÜFE’nin içine koydular ve enflasyon oranında emekliler 6 ayda zam alıyor. Eflasyon sepetinden bizi çıkarın ve başka sisteme koyun. 2000 yılından sonraki emeklilerin intibakının yapılmasını istiyoruz. Hastane katkı paylarının yeniden gözden geçirilerek düzeltilmesini istiyoruz. Birde banka promosyonları konusunda devlet bankalarının emekliyi düşünmesi lazım. Çalışan alır ibaresine emeklide eklenirse bu düzelir. Türkiye buraya geldiyse hepimiz övünüyoruz. Türkiye’nin kalkınmasında emeklinin katkısı var ve iki dini bayramda emeklimize adı ikramiye yada bayram harçlığı ne olursa olsun fark etmez. Bizim taleplerimiz bunlar” dedi.
İl Başkanı Timurçin Saylar ise, emeklilere iyileşme yapılmasını kendisinin de istediğini belirterek, “Bu konuda çalışma yapılıyor. Bizde bir gün emekli olacağız. Ülke şartlarını da iyi hesap etmemiz lazım. Hükümetin emekliler ile ilgili çalışması var ve bunlar kamuoyu ile paylaşılır” dedi.