Emet’te 22 Öğrenci Meyve Suyundan Zehirlendi

Emet’te 22 Öğrenci Meyve Suyundan Zehirlendi

Kütahya’nın Emet ilçesinde, okul kantininden aldıkları meyve suyunu içen 22 öğrenci zehirlenme şüphesi ile Emet Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Mehmet Akif Ersoy Okulu’nda okuyan ve çoğunluğu taşımacılık eğitim ile çevre köylerden gelen 22 ilköğretim öğrencisi, okul kantininden aldıkları suda çözülen meyve suyunu içtikten kısa süre sonra şiddetli karın ağrısı hissetmesi üzerine, okul yönetimi tarafından, Emet Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Emet Devlet Hastanesi’nde , ilk müdahaleyi yapan Dr. Mehmet Tarhanacı , zehirlenme şüphesi nedeniyle, okul öğrencilerine serum verdi. Yapılan tahlillerin ardından ise çocukların hayati tehlikelerinin olmadığı açıklandı.
Yaşanan olayın ardından bir açıklama yapan Emet İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Bayraktar, kantinden alınan ürünlerin kontrol edildiğini, ürünlerinin son kullanma tarihlerinin geçmediği söyledi.
Bayraktar, “Tarım Gıda Müdürlüklerince , okullarda satılan tüm ürünlerin gerekli kontrolleri yapılıyor. İdare olarak denetimlerin artırılması için çalışmalar yapacağız. Şu anda hiçbir öğrencimizin hayati tehlikesi yoktur. Çocuklarımıza ve ailelerine büyük geçmiş olsun” dedi.(MS-EFE)