Emine Erdoğan'ın Özgecan acısı

Emine Erdoğan'ın Özgecan acısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Elazığ’da katıldığı Anne Üniversitesi eğitim programında yaptığı konuşmada, "Özgecan kızımızın yaşadıkları hiç içimizden çıkmıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi'nce ortak düzenlenen Anne Üniversitesi eğitim programına katıldı. Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa Emine Erdoğan’ın yanı sıra Fırat Üniversitesi Rektörü Kudbeddin Demirbağ, Ak Parti milletvekilleri Sermin Balık, Öznur Çalık ve çok sayıda davetli katıldı.

"BİZLER ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BİR OKULUZ"

Emine Erdoğan, eğitim programı kapsamında salonda bulunan kadınlara hitaben yaptığı konuşmada, anneliğin Allah’ın kadınlara verdiği en güzel hediye olduğunu belirterek, "Tüm kadınları kuşatan evrensel bir duygunun adıdır annelik. Annelik öğretilen bir şey değildir. Annelik cevherinin en güzel şeklini eğitim ortaya çıkarır. Annelik dünyanın en büyük sorumluluğudur. Her sözümüz evlatlarımız için birer ayna oluyor. Biz nasılsak çocuklarımız bizi yansıtıyor. O nedenle önce kendimizden başlamalıyız. Bizler çocuklarımız için bir okuluz. Anne çocuğun ilk öğretmenidir. Eğitim anne karnında başlayıp hayat boyu devam ediyor’" dedi

"BAZEN BİR CANİ BAZEN BİR MASUM YETİŞTİRİYORUZ"

Çocuklardan sadece annelerin sorumlu olmadığını ifade eden Emine Erdoğan, "Çocukların eğitiminde babanın da görevini yerine getirmesi çok önemlidir. Bizim medeniyetimiz din ve medeniyet anlayışı içinde insan masum ve günahsız doğmaktadır. Zaman içinde aile ve çevre onu değiştirmektedir. Bazen bir cani bazen bir masum yetiştiriyoruz. Günlerdir içimizde taşıdığımız bir acımız var. Özgecan kızımızın yaşadıkları hiç içimizden çıkmıyor. Onun başına gelenler bir caninin eseri değil mi? Günahsız doğmuş bir insanın hangi noktalara geldiğini sadece bu olaydan bile görebiliyoruz. Aile ya da çevre bir masumdan bir katil yetiştirebiliyor. Özgecan’a tekrar Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Sürekli eğitimin önemi bu noktada bir kez daha ortaya çıkıyor. Tüm çevre eğitimin paydaşı haline geliyor. Sadece kendi çocuğumuzun eğitmeni olmadığımız da ortaya çıkıyor. Çeşitli sebeplerle evlat sahibi olamamış nice kadınlarımız var. Onlar da toplumun annesi olarak insanlığın yetişmesinde katkı sahibi olabilirler. Kendi çocuğunuz olmayabilir. Ama şefkatimize ihtiyacı olan nice çocuklar var dünyada" diye konuştu

"TÜM TOPLUMSAL SORUNLARIN KAYNAĞINDA EĞİTİM YATIYOR"

Dünya tarihinin hiçbir döneminde son 50 yılda olduğu kadar hızlı bir değişim yaşanmadığını kaydeden Erdoğan, "Bu çağda zamanın ruhunu yakalamış donanımlı annelere daha çok ihtiyaç var. Annelerin kuşaklar arası köprü olarak insanlık değerlerinin bir nesilden diğerine aktarmada önemli misyonları vardır. Bu nedenle annenizden onun yaptığı en iyi bir şeyi öğrenin ve çocuklarınıza aktarın. Bu şekilde insanlık tecrübesi bir kartopu gibi büyüsün. Tüm toplumsal sorunlarımızın kaynağında eğitim problemi yatıyor. Çocuklarımızla kurduğumuz ilişkiye çok dikkat edelim. Anlık davranışların bile çocuğun dünyasında karşılığı var. Sizin burada olmanız insan yetiştirmeye olan inancınızın ifadesidir ki dünyada bundan önemli bir şey yoktur"’dedi.

Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudbeddin Demirbağ ve Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın eşi Melahat Yanılmaz tarafından Emine Erdoğan’a hediye veriildi. Programın ardından salondan ayrılan Emine Erdoğan, kadınlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi. Erdoğan, salon kapısında yolunu kesen yaşlı bir kadınla bir süre sohbet ederek derdini dinledi.