Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Salı

17°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

12°/

Cuma

/

Cumartesi

/

Pazar

13°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Emir Han’a tarihi dokunuş

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Osmangazi Belediyesi’nin çarşı ve hanlar bölgesindeki tarihi mirasın korunup yaşatılması için gerekli çalışmaları yürüttüğünü söyledi.

Yayınlanma:

Emir Han yönetimi ile bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarihi hanla ilgili talepleri dinledi.

Başkan Dündar’la bir araya gelen Emir Han Derneği Başkanı İlyas Kuvvetli ve dernek yöneticileri, fiziki ve ticari yapısı yönünden çarşıdaki diğer hanlara göre çok daha sağlıklı bir yapıya sahip olan Emir Han’ın ufak yenilemelere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Dernek Başkanı Muhsin Özyıldırım da, Emir Han’ın, kapalı çarşı esnafı ve müşterilerinin mola verdiği, çay içip sohbet edebildikleri çok özel bir köşesi olduğunu söyledi. Özyıldırım, “Çarşı ve Hanlar bölgesinin, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınmasının ardından, bizler de bölgenin hem görsel, hem de işlevsel anlamda daha canlı ve düzenli olması için çalışıyoruz. Emir Han içerisinde bulunan havuz ve zemin de yapılacak düzenlemelerin, hana görsel manada bir zenginlik katacağını düşünüyoruz” dedi.

İLGİLİ HABER Nilüfer Belediyesi 3 Arsayı 132 Milyon TL’ye Satışa Çıkarıyor
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Osmangazi Belediyesi’nin çarşı ve hanlar bölgesindeki tarihi mirasın korunup yaşatılması için gerekli çalışmaları yürüttüğünü söyledi.

Emir Han yönetiminden tarihi hanla ilgili talepleri dinleyen Başkan Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesi’nin, tarihi mirasın korunup yaşatılması için çarşı ve hanlar bölgesinde çok ciddi projeler yürüttüğünü söyledi. Dündar, “Çarşı ve Hanlar Bölgesinde bu güne kadar çok ciddi çalışmalar yaptık ve bunların bir kısmını tamamladık. Uluçarşı, Yorgancılar Çarşısı, ve Nilüfer Köylü Pazarı gibi. Vaiziye Medresesinde yürüttüğümüz çalışmalar son aşamaya geldi. Yine aynı şekilde Ulu Camii Caddesi Cephe Sağlıklaştırma ve Zemin Yenileme çalışmalarında önemli bir kısmını tamamladık. Fidan Han’la ilgili proje çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Emir Han, başkanımızın da dediği gibi, bu güne kadar özenle korunmuş bir yer. Belki genel manada değil ancak, ufak dokunuşlarla tarihi dokusunu çok daha belirgin bir şekilde gün yüzüne çıkartabileceğimiz çalışmalar yapılabilir. Bu konuda dernek yöneticilerimizin taleplerini dinledik. Bu konularda ne yapabiliriz, bunları değerlendireceğiz” dedi. 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler