EMİRGAZİ’DE HALICILIK KURSU AÇILDI

EMİRGAZİ’DE HALICILIK KURSU AÇILDI

Konya’nın Emirgazi ilçesine, Ereğli İş-Kur Müdürlüğü ile Emirgazi Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından halıcılık kursu açıldı.
Kursun açılışına, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Emirgazi Kaymakamı Saadettin Doğan, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun ile çok sayıda davetli katıldı.
Ereğli İş-Kur Müdürü Sait Eker, halıcılık kursundaki amacın Emirgazi’deki el sanatlarını yeniden canlandırmak ve bayanlara iş kolu oluşturmak olduğu kaydetti ve hayırlı olsun temennisinde bulundu.
Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Emirgazi halılarının Türkiye’de söz sahibi olduğunu belirterek, kursun hayırlı olmasını diledi.
Emirgazi Kaymakamı Saadettin Doğan ise, bayanlara istihdam amaçlı açılan kursa 23 bayanın katıldığını ifade ederek, kursun 4 ay süreceğini ve günde 6 saat verileceğini kaydetti.
Ereğli Kaymakamı Şakir Erden de konuşmasında, gelişmekte olan bölgelerde bayanlara yönelik açılan istihdam amaçlı kursların önemine dikkat çekti.
Halıcılık kursunun faaliyete geçmesiyle birlikte boş zamanları olan bayanlar bu zamanlarını kursa gelerek değerlendirebileceklerini söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, kursiyerlerin hem halı dokumasını öğreneceklerini hem de aile bütçesine katkı sağlayacaklarını ifade etti.
Konuşmaların ardından kursun açılışı protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek açıldı.