Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı Öğrencilere Gösteri Yaptı

Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı Öğrencilere Gösteri Yaptı

Oltu Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği, emniyet kemerinin trafikteki önemine dikkati çekmek ve emniyet kemerinin önemini uygulamalı göstermek için ’Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’nı Oltu’ya getirdi.
Oltu Sağlık Meslek Lisesi Bahçesinde ilk ve orta dereceli okullardan öğrencilerin katılımıyla yapılan simülasyon gösterisinde öğrencilere emniyet kemeri ve trafik kurallarına uymanın önemi anlatıldı.
Programın sunumunu üstelenen Erzurum İl Emniyet Müdürlüğünden Eğitimci Başkomiser Zeki Özkan, gerçekleştirmiş oldukları bu programla Oltulu vatandaşların üzerinde emniyet kemeri takma konusunda bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.
Başkomiser Özkan, simülasyon aracını tanıtarak başladığı programında emniyet kemerinin hayati önemini kavrayacak bilinçli bir toplum oluşturmak adına böyle bir eğitim kampanyası başlattıklarını belirtti.
Trafik kurallarına uyum açısından toplumda ciddi bir sorun olduğuna dikkati çeken Başkomiser Zeki Özkan, emniyet kemeri takmanın ve özellikle trafik kurallarına uymanın kazaları büyük oranda düşüreceğini kaydederek, “Emniyet kemeri kullanmanın çarpışmalı kazalarda insanların ağır yaralanmasını yüzde 45, ölmelerini de yüzde 65 oranında önlediği ya da engellediği biliniyor” dedi.
Daha sonra Başkomiser Özkan, Emniyet Kemeri Simülasyon Aracının içerisine bindirdiği trafik polislerin ile öğrencilere bir gösteri yaptı.
Ardından öğrencileri de araç içerisine bindirerek emniyet kemeri takılı olarak aracı takla attırdılar.
Simülasyon Gösterisine katılan İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, gerçekleştirilen simülasyon gösterisiyle öğrencilere emniyet kemeri takdıkları veya takmadıkları halde yaşabileceklerini göstermek istediklerini belirtti.
Öğrencilerin yanı sıra vatandaşlara da bu tür eğitim çalışmalarını aktarmak istediklerini ifade eden Kaymakam Zengin, “Gerek trafik kurallarına uyma da gerekse emniyet kemeri takmada insanımızın bilinç düzeyini artırarak ölümlü ya da ağır yaralı şeklinde meydana gelen trafik kazalarının da büyük oranda önüne geçmiş oluruz. Bu sunumun gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
İçerisine bindikleri simülasyon aracının takla atmasından bir hayli keyif alan öğrenciler emniyet kemeri takmanın önemini kavradıklarını dile getirdiler.
Bu arada Sağlık Meslek Lisesi Bahçesinde gerçekleştirilen simülasyon gösterisine İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin’in yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Cenk Bozkurt, İlçe Orman İşletme Müdürü Cemal Evrin, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Bayram Kayıkçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İhsan Aras, vatandaşlar ve ilçedeki okullardan temsilen öğrenciler katıldı.
Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı; çekicinin üzerinde bulunan bir otomobil hareketli bir mekanizmanın çalışması sonucunda 360 derece dönebilmektedir. Bu mekanizma sayesinde, araç içerisinde bulunan sürücü ve yolcuların azami 10 kilometre hızla seyreden bir aracın takla atması neticesinde yaşayacakları durumlar yansıtılmaktadır.