Emniyet Müdürü Çakmak, Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Emniyet Müdürü Çakmak, Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, başarılı öğrencilere tablet, eşofman takımı ve kitap hediye etti.
Güvenli Hayat Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü’nce yürütülen “Emniyetteyiz 2” projesi ile il merkezi ve ilçelerinde öğrenimlerine devam eden toplam 770 öğrenciye 3008 saat, (1.dönem 1.872, 2.dönem 1.136) derslerini iyileştirme amacıyla Matematik ve Türkçe kursları düzenlendi.
Proje kapsamında 8.sınıfa devam eden 320 öğrenci, eğitim fakültesi mezunu polis abla ve ağabeylerinden aldıkları eğitim sayesinde, 26-27 Kasım 2014 tarihlerinde yapılan TEOG 1 (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) sınavında büyük başarı gösterdiler. Bu bağlamda, yapılan sınavda toplamda yaptıkları 116 ile 100 arasında değişen doğru cevaplarıyla ilk 10’a giren öğrenciler, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak’ı makamında ziyaret ettiler.
Öğrencileri makamında kabul ederek tablet, eşofman takımı ve kitap hediye eden İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Gelecekte üstleneceğiniz görevlerin temellerini şimdi atıyorsunuz. Bu sınavlardaki başarılarınız, eğitim alacağınız liseleri belirleyecek. Eminim ki içinizden çok sayıda öğrencimiz vali, emniyet müdürü, doktor, hakim, savcı olacak. Kendinize bir hedef koyun ve hiçbir sıkıntının sizi bu hedeften saptırmasına müsaade etmeyin. Her konuda kendinizi geliştirin. Bizler, bu görevleri sizlere teslim edeceğiz. Sizler çok şanslısınız. Çok yakından ilgilenen aileleriniz, polis ağabeyleriniz, polis ablalarınız var. Devletimiz bütün olanaklarıyla sizlerin nitelikli eğitim alabilmeleriniz için çalışıyor. Ben sizlere çok güveniyorum. Yeter ki siz de kendinize güvenin. Hepinize sağlıklı ve başarılı bir eğitim hayatı diliyorum” dedi.
Çakmak, “Emniyetteyiz 2” projesine büyük destek sağlayan Vali Günay Özdemir başta olmak üzere, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve burada isimlerini sayamadığı bütün kurum-kuruluş ve sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.