Emniyette deprem!

Emniyette deprem!

İstanbul Polisi, gece yarısı operasyon yaptı. İstanbul’da aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu kişilere yönelik operasyonda gözaltılar var.

Operasyon İstanbul merkezli 22 ilde başlatıldı. Bu illerin arasında Ankara, Antalya, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, Malatya ve Mardin var.

200 ADRESTE ARAMA

Operasyonla ilgili 200'e yakın adreste arama yapıldığı öğrenildi.

Operasyon talimatı terör ve örgütlü suçlar soruşturma bürosu tarafından verildi. Polis ekipleri bazı adreslere baskın düzenledi.

Aralarında meslekten atılan ve uzaklaştırılanlarla, halen görevde olanların da bulunduğu bazı polisler gözaltına alındı.

POLİS LOJMANLARINDA ARAMA

Operasyon özellikle polislerin oturduğu Halkalı bölgesinde yoğunlaştı. Halkalı Fulya sitesi polis lojmanlarındaki bazı evlerde arama yapılıyor. Arama yapılan yerler arasında mali suçlarlarla mücadele şube eski müdür yardımcısı Yasin Topçu'nun evi de var.

35 KİŞİ GÖZALTINDA

35 kişinin gözaltına alındığı operasyonda dönemin Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, müdür yardımcıları emniyet amiri Kazım Aksoy, emniyet amiri Ramazan Candan, emniyet amiri Gafur Ataç'da bulunuyor. Gözaltına alınan kişilere casusluk, usulsüz dinleme, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma, özel hayatın gizliliğini ihlal, konut dokunulmazlığını ihlal, soruşturma gizliliğini ihlal, delil üretmekle suçladıkları belirtildi.

Gözaltındaki Kazım Aksoy, 7 Şubat Mit krizinde görevden alınmış, 17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten Mali Şube'de görvliyken açığa alınmış daha sonra da ihraç edilmişti. Dönemin TEM müdürü Ömer Köse ise soruşturmadaki usulsüzlük iddiaları üzerine açığa alınmıştı.

Gözaltına alınanlar arasında resmi üniformalı bir polis memuru da var. Hastaneye girişte üzerinde sadece resmi kıyafeti bulunan polisin, sağlık kontrolünden geçirilip polis aracına götürüldüğü sırada üzerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün (TEM) yeleğinin de olması dikkat çekti.

Gece yarısı başlayan operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı artıyor. Gözaltına alınıp hastanede sağlık kontrolünden geçirilenlerin sayısı 6 oldu. Bunlardan birinin hastaneye diğerlerinden farklı olarak elleri kelepçelenmiş olarak getirilmesi dikkati çekti.

Elleri kelepçeli şekilde hastaneye getirilen kişi gazetecilere "Günaydın arkadaşlar" diye seslendi. Geceyarısı operasyonlarının 17 - 25 aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması ve operasyonlarında görev alan kamu görevlilerine yönelik olduğu belirtiliyor.

Gözaltına alınanlar, sağlık kontroleri için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, doktor kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'ne getirildi.