En Başarılı İhracatçi Ödülü, May Tohum’ Un

En Başarılı İhracatçi Ödülü, May Tohum’ Un

MAY Tohum, 2013 yılı ihracat kayıt rakamlarına göre İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından ’En Başarılı İhracatçılar’ ödülüne layık görüldü.
İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği alt sektörü olan Bitkisel Yağlar ve Yağlı Tohumlar ihracatı yapan firmalar arasında MAY Tohum, ’En Başarılı İhracatçılar’ arasında 3’üncü oldu. MAY Tohum Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamdi Çiftçiler yaptığı konuşmada, "MAY Tohum hedef coğrafya olarak belirlediği; Avrupa Birliği, Karadeniz Bölgesi, Orta Doğu ve Orta Asya’da hızla tanınan bir Türk Tohum Markası olma yolundadır. Bahsettiğimiz hedef coğrafyada bulunan ülkelerde ’MAY’ markası altında tescil ettirerek ticari satışa hak kazanmış olan 160’den fazla ürünü bulunmakta olup, 4 farklı ülkede de kendi geliştirdiği bazı çeşitlerin lisans hakları satmış durumdadır” dedi.
Türkiye’de tohum denince herkesin aklına yabancı ülkeler gelmekte olduğunu ifade eden Çiftçiler, "Uluslararası seviyede kendi markası ile iş yapabilen, bağımsız olarak lisans ve tohum teknolojisi geliştirip satabilen, ürün uzmanlığına sahip bir Türk Tohum Markası olarak almış olduğumuz ihracat ödülü ve ülkemize sağlamış olduğumuz katma değer bizim için gurur verici" diyerek sözlerini tamamladı.
MAY TOHUM ANADOLU’NUN İLK 500 ŞİRKETİ ARASINDA
Ekonomist Dergisinin Türkiye Ekonomi Bankası işbirliği ile yürüttüğü “Anadolu’nun En Büyük İlk 500 Şirketi” arasında 5 yıl art arda yer alan ilk ve tek tohumculuk firması oldu. 2013 yılı verilerine göre Anadolu Kaplanları sıralamasına bu yıl da yer alan MAY Tohum önceki yıl sıralamasına göre 9 basamak yükseldi.