En Güzel Bahçe Ve Balkon Sahipleri Ödüllendirildi

En Güzel Bahçe Ve Balkon Sahipleri Ödüllendirildi

Tepebaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen “En Güzel Bahçe En Güzel Balkon Yarışması”nda dereceye girenler ödüllerini Başkan Ataç’ın elinden aldılar.
Toprak Dede Hayrettin Karaca Parkı’nda düzenlenen törende konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç; “Tepebaşı’nda kişi başına düşen yeşil alan oranı 10 metrekarenin üzerinde olduğunu belirtti. Ataç, “Bu emeğiniz gerçekten çok önemli. Avuç içi kadar bile yeşil alan oluştursak kârdır. Tepebaşı Belediyesi olarak, yaşam alanları oluşturma çalışmalarımız devam edecek. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yarışmanın jüri üyeleri ise; Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nden Peyzaj Y. Mimarı Yrd. Doç. Dr. Sibel Sarıçam, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nden Peyzaj Mimarı Neşe Karakaya ve Peyzaj Mimarı Beyza Nur Uygunkan Demir’den oluştu.
Yapılan değerlendirmeler sonucu, En Güzel Bahçe kategorisinde, Sevzade Bilgin birinci, Melihat Uğuz ikinci, Resude Akpınar üçünü oldu. Nezihan Hanecioğlu da jüri tarafından mansiyon ödülüne layık görüldü. En Güzel Balkon kategorinde de Teoman Murat Demiroğlu birinci, Ayşe Sezerer ikinci, Hülya Fatma Çelikbilek üçüncü oldu. Şadiye Yavaş ise mansiyon ödülünü aldı.