En Güzel Balkon Ve Bahçeler Yarışacak

En Güzel Balkon Ve Bahçeler Yarışacak

Yunusemre Belediyesi, vatandaşları yeşil alan oluşturmaya teşvik etmek ve yeni sosyo-kültürel etkinlik oluşturmak amacı ile ‘En güzel balkon ve bahçe yarışması’ düzenliyor. Belediye Meclisinin de onayladığı yarışmada katılımcıların çekecekleri müstakil ev bahçeleri, site bahçeleri ve balkon süslemeleri fotoğrafları yarışacak.
Yunusemre Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bir yandan yeşil bir Yunusemre için çalışmalar yürütürken bir yandan da çeşitli aktivitelerle güzel bir çevre bilincini oluşturmayı hedefliyor. Yeşil alan oluşturmaya teşvik etmek ve yeni sosyo-kültürel etkinlik oluşturmak amacı ile yarışma düzenlendi. Konu meclis tarafında kabul edildi.
Seçici Kurul Başkanlığını üstlenen Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Hedefimiz yeşil balkonlar yeşil terasların olduğu bir Yunusemre oluşturmak. Bunu teşvik için yarışma organize ettik. Böylece örnek balkonlar ve teraslar, bahçeler, siteler ortaya çıkacak. İlçemiz örnek olacak.”
YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI
Konuyla ilgili verilen bilgiye göre yarışmaya seçici kurul üyeleri ve birinci dereceden yakınları dışında tüm çevre severler katılabilecek. Yarışmaya katılacak bahçelerin önceden yapılan peyzajı ve balkon süslemeleri veya Yunusemre Belediyesi seçici kurul üyeleri tarafından belirlenen tarihler arasında düzenlemelerinin yapılmış olması gerekiyor.
Düzenlenen bahçe ve balkonların fotoğrafları CD/DVD’ye kaydedilerek gönderilecek. Her katılımcı en fazla bir bahçe, balkon düzenlemesi ve fotoğrafı ile katılabilecek. Fotoğraflar renkli olacak. Bahçelerin ve balkonların fotoğraflarına verilecek isim katılımcının rumuzu 6 rakamdan oluşacak. Yunusemre Belediyesi tarafından belirlenen seçici kurul üyeleri bahçe ve balkonlardan istediklerini yerinde görme hakkına sahip olacak. Değerlendirme görerek yapılacak. Ön değerlendirme fotoğraflar üzerinden yapılacak. Yarışamaya katıldığı bahçenin veya balkonun kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve seçici kurulu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişikliği yapan kişiler yarışma dışı bırakılacak. 18 yaşını doldurmamış yarışmacılar ancak velisinin onayı ile yarışmaya katılabilecek.
NASIL TESLİM EDİLECEK?
Fotoğraflar CD/DVD’ye kaydedilecek. CD/DVD’nin üstüne sadece katılımcının 6 rakamlı rumuzu yazılı olacak. Üzerinde rumuz yerine isim yazılan CD/DVD’ler yarışma dışı bırakılacak. Şartnamenin son sayfasında bulunan katılım formu eksiksiz olarak doldurularak imzalanacak. Fotoğraflar CD/DVD ile birilikte kapalı bir zarfın içine koyulup, zarfın üzerine sadece 6 rakamlı rumuzun yazılması gerektiği belirtildi. Fotoğraflar, zarf, posta ile ya da Akmescit Mahallesi İzmir Caddesi No: 311 Yunusemre Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Yunusemre Manisa adresine teslim edilecek.
Katılımın ücretsiz olduğu yarışmada ödül almış bahçe, balkon ve terasların fotoğraflarının yayın, telif, kullanım ve sergileme hakkı eser sahipleriyle birlikte ‘Yunusemre Belediyesi ‘ne ait olacak. Seçici Kurul Başkanlığını Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya yapacak. Üyeler ise şu isimlerden oluştu: “Park ve Bahçeler Müdürü: Abdulkadir Yetiş, Peyzaj Mimarı: Ece Ayaz, Ziraat Mühendisi Merve Turgut, Şehir Plancısı: Mervenur Hasboyacı.”