Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

Enes Kanter 2 ay önceden her şeyi planlamış!

Amerika'da yaşayan FETÖ'cü Enes Kanter'in 15 Temmuz'dan 2 ay önce Türkiye Patent Enstitüsü'ne (TPE) 6 bine yakın marka kaydı yaptırdığı ortaya çıktı.

Yayınlanma:
Enes Kanter 2 ay önceden her şeyi planlamış!

Amerika’da yaşayan basketbolcu Enes Kanter’in 15 Temmuz sonrası Türkiye hedefleri ortaya çıktı. Kanter 15 Temmuz’dan 2 ay önce kendi isminin marka ve ticaret haklarını Türkiye Patent Enstitüsü’ne (TPE) tescil ettirdiğine ilişkin belgelere ulaştı.

100 BİN TL HARCAMA YAPMIŞ
Kanter, kendi ad ve soyadını taşıyan markası için TPE’ye 6 bine yaklaşan iş kolunda marka kaydı yaptırdı. Tuvalet kağıdından bujiye, çamaşır suyundan elektroniğe kadar tüm ticari alanlarda marka koruması alan Kanter’in bu işlemler için 100 bin TL’ye yakın da harcama yaptığı tahmin ediliyor.

2 AY ÖNCE ALDI
TPE kayıtlarına göre, Kanter ilk tescil başvurusunu 05.09.2015’te yaptı. 25 ayrı sınıfta, 6 bini aşan ticaret kodunda marka tescili istedi. Başvurular FETÖ’nün darbe girişimi yaptığı 15 Temmuz’dan yaklaşık bir ay önce 02.06.2016 tarihinde onaylandı.
Enes Kanter’in tescil başvurularında kullandığı adres ise FETÖ’nün darbe sonrası planlarını da ortaya koydu.

İLGİLİ HABER Ticaret Bakanlığı Şah Per Oyuncak’a İthalat Yasağı Getirdi
Amerika'da yaşayan FETÖ'cü Enes Kanter'in 15 Temmuz'dan 2 ay önce Türkiye Patent Enstitüsü'ne (TPE) 6 bine yakın marka kaydı yaptırdığı ortaya çıktı.

ADRES FETÖ VAKFI
TPE kayıtlarına göre, Enes Kanter’in başvuruları yaptığı adres ABD’de faaliyet gösteren bir FETÖ vakfı olarak gözüküyor. Şikago’da N. Michigan Caddesi’ndeki adreste ‘Niagara Foundation’ adlı kuruluş bulunuyor.
Bu vakıf, FETÖ lideri Fetullah Gülen’in 2004’te kurduğu ve 30’a yakın ülkenin bağlı olduğu bir kurum olarak biliniyor. Kanter’in başvuru adresinin FETÖ vakfı olması örgütün darbe sonrasında kuracağı ticaret ağını da gözler önüne seriyor.
Patent uzmanları, Kanter’in tescil başvuru sayısını rekor olarak niteledi. Uzmanlar, “Ortaya çıkan kayıtlar, Kanter’in darbenin başarılı olması halinde Türkiye üzerinde nasıl büyük bir ticaret ağı kuracağının ispatı niteliğinde.
Elebaşı Fetullah Gülen ile birlikte Türkiye’ye dönmeyi hedefleyen Kanter’in darbeciler tarafından marka yapılacağı ve ticaret içinde güçlü bir aktör haline getirileceği de ortaya çıkıyor” dedi.
TPE’ye yapılan marka tescilleri bir ticari faaliyete başlamadan önceki ilk adım olarak biliniyor. Türkiye sınırları dahilinde faaliyet gösteren her işletme öncelikle kurumdan marka tescili almak zorunda.
Kanter ‘in kendi adıyla marka başvurusu yaptığı 6 bin kalemden öne çıkanlar ise şunlar:
Çamaşır suyu, diş macunu, ahşap parlatma, tıbbi ilaç, çocuk bezi, mantar imha edici krem, televizyonlar, kamera kaydediciler, güneş gözlükleri, lensler, aydınlatma cihazları, tuvalet kağıtları, prezervatif, jenaretör, su kaynatıcıları, kreşler, okullar, pipo puro, canlı hayvanlar, gıda.

SKANDAL TWEET
Kanter, Fetullah Gülen’e ithafen yazdığı mesajlara dün bir yenisini daha ekledi. “Seninle cehennem ödüldür bana, sensiz cennet bile sürgün sayılır” diye tweet atan Kanter bu söylemi ile adeta ‘yok artık’ dedirtti.
Kanter, yakın zaman önce ailesi kendisini reddedince soyadını Gülen olarak değiştirmişti. Kanter tepkilerin ardından “Hocaefendi’yi seviyorum diye asacaklar mı gülerek koşarak giderim ipe. Bu dava uğrunda bir değil bin başım olsa hepsini veririm. Cennetler feda olsun, cehennemlere güler geçerim” diye yazmıştı.

LOGOLARINI DA HAZIRLAMIŞ!
Enes Kanter’in darbeden iki ay önce tescillenen marka başvurusunda sadece isim değil ticari logosunun da olduğu görülüyor. Kanter’in patent vekilliğini üstlenen avukat da darbe girişiminden sonra 10.08.2016 itibarıyla Kanter ile çalışmayı bırakmış. 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler