Engelli çocuk beslenme yetersizliğinden öldü!

Engelli çocuk beslenme yetersizliğinden öldü!

Adana'da çocuğunun maaşını çekip eve döndüğünde engelli çocuğunu ölü bulan anne, "İhmalle ölüme sebebiyet vermekten" tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, olay, Sarıçam ilçesine bağlı Osmangazi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 3 erkekle yaşadığı ilişkiden 4 çocuğu olan Güzeyde Y. (31) bir süre önce 4 çocuğuyla birlikte Adana'ya yerleşti. Çocuklarından Muhammet Miralay Y. (5), bedensel ve zihinsel engelli olduğu için yatağa mahkum yaşıyordu. Bu nedenle anne Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdürlüğü'ne başvurup 3 aydan 3 aya engelli maaşı ve aydan aya evde bakım ücreti almaya başladı.


3 GÜN ÖNCE ÖLMÜŞ OLABİLİR
Anne bir hafta öncede bir emlak şirketinde iş bulup çalışmaya başladı. Anne Güzeyde Y. çalıştığı için engelli ve yatalak çocuğu da biri 3 yaşında diğerleri 9 ve 11 yaşındaki çocuklarına bıraktı. Anne Güzeyde Y., 30 Temmuz 2016 Cumartesi günü de yine engelli çocuğu bu 3 çocuğuna bırakıp engelli çocuğun maaşını çekmeye gitti. Maaşı çekip geldiğinde ise engelli çocuğunun hareketsiz yattığını gördü. Hemen çocuğu kucağına alıp dışarı çıkıp sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede sağlık ekipleri olay yerine gelip çocuğu kontrol ettiklerinde hayatta olmadığını belirledi. Sağlık ekipleri hemen polis ekiplerine haber verdi. Yapılan incelemenin ardından çocuğun cenazesi otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Yapılan ön otopsi de çocuğun vücudunda darp izlerine rastlanırken, çocuğun olaydan 2-3 gün önce öldüğü ve beslenme yetersizliği bulunduğu tahmin edilince polis anne Güzeyde Y.'yi gözaltına aldı.

"DİĞER ÇOCUKLARIM VURMUŞ OLABİLİR"
Anne sorgusunda 3 kez evlendiğini, bu evliliklerinden 4 çocuğunun olduğunu, 5 yaşındaki çocuğunun zihinsel ve bedensel engelli olduğunu bir hafta önce çalışmaya başladığını, o gün de engelli çocuğun maaşını çekip eve geldiğinde çocuğu bu halde bulduğunu çocuğuna şiddet uygulamadığını, çocuğun engelli olduğu için kendi kendine vurduğunu, bazen diğer çocuklarının da engelli çocuğa vurmuş olabileceğini söylediği, sürekli yattığı için yatak yarası da oluştuğunu söylediği öğrenildi.

"MAAŞINI ALANA KADAR HABER VERMEDİ ŞÜPHESİ"
Polis mahallede yaptığı araştırmada annenin çocuklarını zaman zaman darp ettiğini öğrendi. Yapılan ön otopside çocuğun ölü bulunduğundan 2-3 gün önce ölmüş olabileceği şüphesinden dolayı annenin çocuğun maaşını alana kadar çocuğunun öldüğünü kimseye söylememiş olabileceğinden şüpheleniliyor. Ayrıca ölen engelli çocuğun babası da bulunamadı. Çocuğun babasının belirlenmesi için kadının evlendiği ve birlikte olduğu erkeklere DNA testi yapıldığı ileri sürüldü. Anne ifadesinin ardından "ihmalle çocuğunun ölümüne sebebiyet vermek" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Anne çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Annenin 3 çocuğuna ise devlet sahip çıkarak yurda yerleştirdi.

Ölen engelli çocuğun cenazesi ise kimsesi olmadığı için adli tıp kurumunda bekletiliyor. Çocuğa kimse sahip çıkmaz ise 15 gün içeresinde kimsesizler mezarlığına defnedilecek.